r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 540 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3229 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 540 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    284.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1466 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7091.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    3026 mg
  • Nátrium
    2076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1094.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1005 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    995 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 3229 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálba tesszük a lisztet, egy másikba a tojásokat ütjük, és enyhén felverjük. Egy harmadikba pedig a sajtokat reszeljük, és összeforgatjuk. A medvehagymát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk.
  3. Egy tűzálló tálat (pl: jénait) kibélelünk a bacon szeletekkel.
  4. A csirkemellszeleteket először lisztbe, majd tojásba, majd a sajtba forgatjuk. Ha egy sor már a húsból van a tálban, akkor megszórjuk a medvehagyma felével. Utána jön a következő sor "bundázott" csirkemellszelet, majd a medvehagyma másik fele. Majd rátesszük a harmadik sor csirkemellszeleteket is.
  5. A maradék lisztet, tojást, összekeverjük a főzőtejszínnel, a tejföllel (sajt nekem nem maradt), enyhén sózzuk, és meglocsoljuk vele a csirkemellszeleteket. Alufóliával lefedjük.
  6. 180 fokon kb. 50-55 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és még 5-8 percet sütjük pirosodásig.
  7. Frissen, melegen tálaljuk. Én krumplipürével és ecetes tavaszi salátával tálaltam, de remek köret hozzá a rizs vagy a párolt zöldségek is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1662
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Ajánló

Én medvehagyma idényben szinte mindent medvehagymával készítek, de idényen kívül a medvehagyma helyett félkarikára vágott vöröshagymát és fokhagymát lehet a húsrétegek közé tenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ez volt a húsvéti menü egyik fogása. Krumplipürével és ecetes tavaszi salátával tálaltam. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 185 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...