Rakott csirkemell Gonoszka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
18g trappista sajt65 kcal
-
18g füstölt sajt60 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
11g medvehagyma15 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
540
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
110g trappista sajt387 kcal
-
110g füstölt sajt361 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
120g tejföl238 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3229
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
45.5g csirkemellfilé55 kcal
-
9.4g tojás12 kcal
-
6.3g trappista sajt22 kcal
-
6.3g füstölt sajt21 kcal
-
5.1g finomliszt19 kcal
-
11.4g főzőtejszín15 kcal
-
6.8g tejföl14 kcal
-
5.7g bacon22 kcal
-
3.7g medvehagyma5 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
185
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 217 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 182.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
540
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 284.7 g
Zsír
-
Összesen 178.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1466 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7091.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 313 mg
-
Kálcium 1303 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 348 mg
-
Foszfor 3026 mg
-
Nátrium 2076 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1094.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1005 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 1232 mg
-
Retinol - A vitamin: 995 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 761 micro
Összesen
3229
kcal
- 17% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.2 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 402.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
-
11 dkg trappista sajt
-
11 dkg füstölt sajt
-
9 dkg finomliszt
-
2 dl főzőtejszín
-
12 dkg tejföl
-
10 dkg bacon
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellfilét megtisztítjuk, szárazra töröljük, és csíkokra vágjuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
- Egy tálba tesszük a lisztet, egy másikba a tojásokat ütjük, és enyhén felverjük. Egy harmadikba pedig a sajtokat reszeljük, és összeforgatjuk. A medvehagymát alaposan megmossuk, megtisztítjuk, és csíkokra vágjuk.
- Egy tűzálló tálat (pl: jénait) kibélelünk a bacon szeletekkel.
- A csirkemellszeleteket először lisztbe, majd tojásba, majd a sajtba forgatjuk. Ha egy sor már a húsból van a tálban, akkor megszórjuk a medvehagyma felével. Utána jön a következő sor "bundázott" csirkemellszelet, majd a medvehagyma másik fele. Majd rátesszük a harmadik sor csirkemellszeleteket is.
- A maradék lisztet, tojást, összekeverjük a főzőtejszínnel, a tejföllel (sajt nekem nem maradt), enyhén sózzuk, és meglocsoljuk vele a csirkemellszeleteket. Alufóliával lefedjük.
- 180 fokon kb. 50-55 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és még 5-8 percet sütjük pirosodásig.
- Frissen, melegen tálaljuk. Én krumplipürével és ecetes tavaszi salátával tálaltam, de remek köret hozzá a rizs vagy a párolt zöldségek is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1662
- Feltöltés dátuma: 2015. április 13.
Ajánló
Én medvehagyma idényben szinte mindent medvehagymával készítek, de idényen kívül a medvehagyma helyett félkarikára vágott vöröshagymát és fokhagymát lehet a húsrétegek közé tenni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ez volt a húsvéti menü egyik fogása. Krumplipürével és ecetes tavaszi salátával tálaltam. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 185 kalória van.