r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell 5. - cukkinis

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Rakott csirkemell 5. - cukkinis
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 4644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    1022 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1630 micro
  • Lut-zea
    2841 micro
Összesen 773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    256.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6382.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    2979 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    515 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    973 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    488 micro
  • β-karotin
    6131 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    9777 micro
  • Lut-zea
    17047 micro
Összesen 4644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    285 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Jénaiba tesszük az olívaolajat, a lilahagymát és fokhagymát, amiket szeleteltünk, picit sózzuk.
  2. A vékonyan felkarikázott sárga cukkiniket picit sózzuk, és beletesszük, majd a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk, sózzuk kicsit és borsozzuk.
  3. Jóhetnek a paradicsomkarikák, rá a zöldborsó, egyenletesen elosztva.
  4. Erre kerül a sárga vajbab és a zöldpaprika felkarikázva, picit sózzuk.
  5. Rászórjuk a petrezselyemzöldet, zellerzöldet.
  6. Rárakjuk a jénai fedelét, és betesszük a sütőbe, középső rácsra, és megsütjük.
  7. Levesszük a jénai tetejét, és az előtte már kis tálkában összekevert tejszínt és a kétféle lereszelt sajtot a legtetejére öntjük egyenletesen. Addig tesszük vissza csak a sütőbe, amíg meg nem pirul a sajtos rátét a tetején.
  8. Köretnek galuskát készítünk. A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Kifőzzük sós, olajos, forró vízben, leszűrjük, melegen tartjuk.
  9. Tálaljuk a rakott cukkinivel. Díszítsük petrezselyemzölddel, paprikakarikákkal és paradicsom-, valamint cukkiniformákkal.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5830
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Ajánló

Finom bor illik mellé. Hűtött üdítő vagy ásványvíz. Adhatunk még hozzá reszelt sajtot is, ha valaki többel szereti. Más körettel is tálalhatjuk: párolt rizs, petrezselymes újburgonya, főtt tészta, de lehet bele rétegezni az újburgonyát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott csirkemell 5. - cukkinis
Éva-Anyóca 350 recept

A cukkini elég erőteljesen elkezdett teremni, még akkor tele lett kis cukkinikkel és sok virággal, mielőtt elmentünk nyaralni. Azóta nem győzök cukkinis ételeket kitalálni, és még az ismerősöknek, nagyon jó barátoknak is jut belőle, és még mindig marad így is, és jön a következő adag...:-) Ebből a csodás cukkiniből ezt a sokféle zöldséggel kombinált csirkemellfilét találtam ki, összerakva, de mivel lesz egy kicsi szaftja, ezért nyugodtan mehet hozzá a galuska is, és a tálaláshoz leírtak bármelyike:-). Úgy gondoltam, hogy a hagyományos fehér galuska helyett, és a sóskás-vagy spenótos galuska helyett piros legyen a színe, ezt fűszer pirospaprikával értem el, látványra is szép és finom. A tálalást feldobta a gyakorlatként elsőnek készített paradicsom- és cukkiniformázás, aminek formázásához szükséges eszközöket a nyaralás alkalmával vettem, és ott mutatták meg, milyen csodákat lehet alkotni zöldségekből, gyümölcsökből. Ezt gyorsan itt ki is próbáltam. Feldobta a tálalást :-). Még máskor és mással is próbálkozok, legyen zöldség vagy gyümölcs. És nem csak szép, de ehető is!

Hozzávalók

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...