r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell 5. - cukkinis

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Rakott csirkemell 5. - cukkinis
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

773
Kalória
42.8g
Fehérje
83.2g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
387.7g
Víz
178.3g
Koleszterin
8.5g
Rost
10g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 4644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húshoz

A tetejére

A galuskához

A tálaláshoz

Összesen 135 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    1022 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1630 micro
  • Lut-zea
    2841 micro
Összesen 773 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    256.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6382.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    338 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    2979 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.3 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1592 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    515 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    973 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    738 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    488 micro
  • β-karotin
    6131 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    9777 micro
  • Lut-zea
    17047 micro
Összesen 4644 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    285 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Jénaiba tesszük az olívaolajat, a lilahagymát és fokhagymát, amiket szeleteltünk, picit sózzuk.
  2. A vékonyan felkarikázott sárga cukkiniket picit sózzuk, és beletesszük, majd a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk, sózzuk kicsit és borsozzuk.
  3. Jóhetnek a paradicsomkarikák, rá a zöldborsó, egyenletesen elosztva.
  4. Erre kerül a sárga vajbab és a zöldpaprika felkarikázva, picit sózzuk.
  5. Rászórjuk a petrezselyemzöldet, zellerzöldet.
  6. Rárakjuk a jénai fedelét, és betesszük a sütőbe, középső rácsra, és megsütjük.
  7. Levesszük a jénai tetejét, és az előtte már kis tálkában összekevert tejszínt és a kétféle lereszelt sajtot a legtetejére öntjük egyenletesen. Addig tesszük vissza csak a sütőbe, amíg meg nem pirul a sajtos rátét a tetején.
  8. Köretnek galuskát készítünk. A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Kifőzzük sós, olajos, forró vízben, leszűrjük, melegen tartjuk.
  9. Tálaljuk a rakott cukkinivel. Díszítsük petrezselyemzölddel, paprikakarikákkal és paradicsom-, valamint cukkiniformákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 6 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A cukkini elég erőteljesen elkezdett teremni, még akkor tele lett kis cukkinikkel és sok virággal, mielőtt elmentünk nyaralni. Azóta nem győzök cukkinis ételeket kitalálni, és még az ismerősöknek, nagyon jó barátoknak is jut belőle, és még mindig marad így is, és jön a következő adag...:-) Ebből a csodás cukkiniből ezt a sokféle zöldséggel kombinált csirkemellfilét találtam ki, összerakva, de mivel lesz egy kicsi szaftja, ezért nyugodtan mehet hozzá a galuska is, és a tálaláshoz leírtak bármelyike:-). Úgy gondoltam, hogy a hagyományos fehér galuska helyett, és a sóskás-vagy spenótos galuska helyett piros legyen a színe, ezt fűszer pirospaprikával értem el, látványra is szép és finom. A tálalást feldobta a gyakorlatként elsőnek készített paradicsom- és cukkiniformázás, aminek formázásához szükséges eszközöket a nyaralás alkalmával vettem, és ott mutatták meg, milyen csodákat lehet alkotni zöldségekből, gyümölcsökből. Ezt gyorsan itt ki is próbáltam. Feldobta a tálalást :-). Még máskor és mással is próbálkozok, legyen zöldség vagy gyümölcs. És nem csak szép, de ehető is!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!