Rakott csirkemell 5. - cukkinis
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
4g olívaolaj35 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g cukkini5 kcal
-
83g csirkemellfilé100 kcal
-
0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
42g zöldborsó34 kcal
-
33g vajbab10 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
A tetejére
-
33g habtejszín97 kcal
-
17g füstölt sajt55 kcal
-
17g trappista sajt59 kcal
A galuskához
-
83g finomliszt303 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
33g víz0 kcal
-
12 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
20g cukkini3 kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
24g olívaolaj212 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
200g vajbab62 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
A tetejére
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
A galuskához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
200g víz0 kcal
-
71 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
120g cukkini19 kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húshoz
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
5.2g lilahagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g cukkini1 kcal
-
14.6g csirkemellfilé17 kcal
-
0 kcal
-
8.7g paradicsom2 kcal
-
7.3g zöldborsó6 kcal
-
5.8g vajbab2 kcal
-
5.8g tv-paprika1 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
A tetejére
-
5.8g habtejszín17 kcal
-
2.9g füstölt sajt10 kcal
-
2.9g trappista sajt10 kcal
A galuskához
-
14.6g finomliszt53 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
5.8g víz0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.9g paprika0 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
3.5g cukkini1 kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 221 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 387.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 162 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 81 micro
-
β-karotin 1022 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1630 micro
-
Lut-zea 2841 micro
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 256.9 g
Zsír
-
Összesen 179.2 g
-
Telített zsírsav 67 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1070 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6382.3 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 338 mg
-
Kálcium 1325 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 598 mg
-
Foszfor 2979 mg
-
Nátrium 1093 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 499.3 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2326 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1592 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 515 mg
-
D vitamin: 151 micro
-
K vitamin: 973 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 738 micro
-
Kolin: 985 mg
-
Retinol - A vitamin: 1061 micro
-
α-karotin 488 micro
-
β-karotin 6131 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 9777 micro
-
Lut-zea 17047 micro
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 185.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 285 micro
-
Lut-zea 496 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
3 ek olívaolaj
-
2 közepes fej lilahagyma
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 csipet só
-
1 közepes db cukkini
-
50 dkg csirkemellfilé
-
1 csipet négyszínű bors
-
3 db paradicsom
-
25 dkg zöldborsó
-
20 dkg vajbab
-
2 db tv-paprika
-
1 csokor petrezselyem
-
4 db zellerlevél
A tetejére
-
10 dkg füstölt sajt
-
10 dkg trappista sajt
A galuskához
-
50 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
1 csipet só
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
1 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 közepes db paprika
-
1 kis db paradicsom
-
1 kis db cukkini
Elkészítés
A húshoz
- Jénaiba tesszük az olívaolajat, a lilahagymát és fokhagymát, amiket szeleteltünk, picit sózzuk.
- A vékonyan felkarikázott sárga cukkiniket picit sózzuk, és beletesszük, majd a felkockázott csirkemellet is hozzáadjuk, sózzuk kicsit és borsozzuk.
- Jóhetnek a paradicsomkarikák, rá a zöldborsó, egyenletesen elosztva.
- Erre kerül a sárga vajbab és a zöldpaprika felkarikázva, picit sózzuk.
- Rászórjuk a petrezselyemzöldet, zellerzöldet.
- Rárakjuk a jénai fedelét, és betesszük a sütőbe, középső rácsra, és megsütjük.
- Levesszük a jénai tetejét, és az előtte már kis tálkában összekevert tejszínt és a kétféle lereszelt sajtot a legtetejére öntjük egyenletesen. Addig tesszük vissza csak a sütőbe, amíg meg nem pirul a sajtos rátét a tetején.
- Köretnek galuskát készítünk. A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Kifőzzük sós, olajos, forró vízben, leszűrjük, melegen tartjuk.
- Tálaljuk a rakott cukkinivel. Díszítsük petrezselyemzölddel, paprikakarikákkal és paradicsom-, valamint cukkiniformákkal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5830
- Feltöltés dátuma: 2011. július 24.
Ajánló
Finom bor illik mellé. Hűtött üdítő vagy ásványvíz. Adhatunk még hozzá reszelt sajtot is, ha valaki többel szereti. Más körettel is tálalhatjuk: párolt rizs, petrezselymes újburgonya, főtt tészta, de lehet bele rétegezni az újburgonyát is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A cukkini elég erőteljesen elkezdett teremni, még akkor tele lett kis cukkinikkel és sok virággal, mielőtt elmentünk nyaralni. Azóta nem győzök cukkinis ételeket kitalálni, és még az ismerősöknek, nagyon jó barátoknak is jut belőle, és még mindig marad így is, és jön a következő adag...:-) Ebből a csodás cukkiniből ezt a sokféle zöldséggel kombinált csirkemellfilét találtam ki, összerakva, de mivel lesz egy kicsi szaftja, ezért nyugodtan mehet hozzá a galuska is, és a tálaláshoz leírtak bármelyike:-). Úgy gondoltam, hogy a hagyományos fehér galuska helyett, és a sóskás-vagy spenótos galuska helyett piros legyen a színe, ezt fűszer pirospaprikával értem el, látványra is szép és finom. A tálalást feldobta a gyakorlatként elsőnek készített paradicsom- és cukkiniformázás, aminek formázásához szükséges eszközöket a nyaralás alkalmával vettem, és ott mutatták meg, milyen csodákat lehet alkotni zöldségekből, gyümölcsökből. Ezt gyorsan itt ki is próbáltam. Feldobta a tálalást :-). Még máskor és mással is próbálkozok, legyen zöldség vagy gyümölcs. És nem csak szép, de ehető is!