r
Nosalty Logó

Rakott brokkoli csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pogácsa
Rakott brokkoli csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2283.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    731 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    799 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    466 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2267 micro
Összesen 833 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    1176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1039 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    932 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4535 micro
Összesen 1666 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós, köménymagos vízben (a könnyebb emészthetőség miatt mindig teszek a főzővizébe) kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
  2. A csirkemellfilét szárazra töröljük, falatnyi darabokra kockázzuk, sózzuk, borsot őrölünk rá. Serpenyőben, erős tűzön, olajon körbepirítjuk.
  3. A sajtot megreszeljük. Összekeverjük a tojást, tejfölt és a reszelt sajtot.
  4. Keresünk egy fedeles sütőedényt. Az aljára letesszük szépen sorban a brokkolirózsák felét. Erre rászórjuk a pirított csirkemellkockákat. Erre jött a következő réteg brokkoli.
  5. Rákanalazzuk a tojásos, sajtos tejfölt, a tetejére még reszelünk egy kevés sajtot. Lefedjük az edényt.
  6. 180 fokon, légkeveréses üzemmódban (nem melegítettem elő, hideg sütőbe tettem) kb. 35 percet sütjük. A végén levesszük a fedelet, és rápirítjuk alsó-felső állásban a sajtot a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 426
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 24215
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott brokkoli csirkemellel
Pogácsa 391 recept

Szeretjük a húsos-zöldséges egytálételeket. Lehetett volna még egy kevés bulgurt vagy hajdinát rakni hozzá, de ezt most kihagytam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...