r
Nosalty Logó

Rákóczi túrótorta Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rákóczi túrótorta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Lekenéshez

Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Lekenéshez

Összesen 5442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Lekenéshez

Összesen 235 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.9 g
  • Cink
    183 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    141 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    84 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8189.3 g
  • Cink
    1826 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    1409 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    2473 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    71 mg
  • Mangán
    58 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cukor
    567 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1107.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    176 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    843 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    820 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 5442 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cink
    79 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 235 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Lekenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit (lisztet, porcukrot, tojássárgákat, reszelt citromhéjat, tejfölt, szódabikarbónát, sót) összegyúrjuk. Jól kezelhető, rugalmas tésztát kapunk. Hűtőbe tesszük 0,5-1 órára.
  2. Ha letelt a pihentetési idő kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt aljú, 28 centis tortaformába tesszük. Eligazgatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük.
  3. A töltelékhez a túrót, a tojássárgákat, a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukrokkal, reszelt citromhéjjal összekeverjük (én robotgéppel csináltam). Ezután hozzákeverjük a mazsolát és a búzadarát. A tojásfehérjéket (2 db-ot) habbá verünk, és lazán belekeverjük a túrótöltelékbe.
  4. Ha letelt az elősütési 10 perc, kivesszük a sütőből a tésztát, megkenjük a sárgabaracklekvár felével, majd rásimítjuk a túrótölteléket. Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt villára vagy hústűre már nem ragad rá a töltelék.
  5. Közben a 4 db tojásfehérjét felverjük a kristálycukorral kemény habbá.
  6. Ha megsült a túrótöltelék, akkor kivesszük a tortát a sütőből, megkenjük a sárgabaracklekvár másik felével, és rásimítjuk a habot. Visszatesszük a sütőbe, és 10-15 percig szárítjuk, a sütő hőfokát 100 fokra levéve. Akkor jó, ha már kap egy kicsi színt.
  7. Kivesszük a sütőből, pihentetjük kb. 10-15 percet, majd óvatosan egy késsel körbevágjuk, és lekapcsoljuk a forma oldalát. Kihűtjük.
  8. Szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5282
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákóczi túrótorta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ez a 200-dik receptem! Ezt a tortát Orsi húgom névnapjára készítettem az almás krémes mellé. Mindenkinek nagyon ízlett, így pillanatok alatt fogyott el. 100 grammban 184 kalória van.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelék

Tetejére

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...