r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós trifle

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
scarlett69
Rákóczi túrós trifle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótatekercs

Túrókrém

Habcsók

Összesen 709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótatekercs

Túrókrém

Habcsók

Összesen 3546 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótatekercs

Túrókrém

Habcsók

Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.4 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 709 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1024 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5936.9 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    1005 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1693 mg
  • Nátrium
    836 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 3546 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    70 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Piskótatekercs

Túrókrém

Habcsók

Elkészítés

Piskótatekercs

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
  2. Sütőpapírral bélelt - "gáztepsibe" - simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
  3. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük. TIPP: teljesen felesleges a ki-betekergetés, egyszerűen nem kell túlsütni a piskótát, ha kiszárítjuk, a sütés utáni azonnali feltekerés sem fog segíteni azon, hogy ne repedjen meg!

Túrókrém

  1. A túrókrémhez a habalapot kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, a vaníliával, a citromhéjjal, beledolgozzuk a tejfölt, és óvatosan beleforgatjuk a habot is.
  2. A piskótatekercset felszeleteljük, a túrókrémmel és a baracklekvárral üvegtálba rétegezzük úgy, hogy felülre is jusson krém. 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

Habcsók

  1. A tojásfehérjét a cukorral magas fokozaton keményre verjük.
  2. Csillagcsővel ellátott habzsákba szedjük, sütőpapírral bélelt tepsire apró rózsákat nyomunk, és 100 fokos sütőben kb. 1 órát szárítjuk. Hagyjuk kihűlni.
  3. A desszertet a habcsókkal díszítve tálaljuk.
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 259
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rákóczi túrós trifle
scarlett69 101 recept

Hozzávalók

Piskótatekercs

Túrókrém

Habcsók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...