Rákóczi túrós lepény mirabellától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
18g porcukor68 kcal
-
10 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
63g tehéntúró92 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
10 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
A habhoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
15g cukor58 kcal
A díszítéshez
-
42 kcal
Összesen
821
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
120g margarin860 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
20g mazsola60 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A habhoz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
60g cukor232 kcal
A díszítéshez
-
167 kcal
Összesen
3284
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
19.8g finomliszt72 kcal
-
11.9g margarin85 kcal
-
6.9g porcukor27 kcal
-
4 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
24.8g tehéntúró36 kcal
-
2g mazsola6 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
7.9g porcukor31 kcal
-
4 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
A habhoz
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
A díszítéshez
-
5.9g sárgabaracklekvár17 kcal
Összesen
325
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 740 g
-
Cink 163 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 126 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 229 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.3 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 83.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 284 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 268 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
821
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 78.1 g
Zsír
-
Összesen 127.7 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 434 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2959.8 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 336 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 918 mg
-
Nátrium 303 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.3 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 334.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 114 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 1070 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 767 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 474 micro
Összesen
3284
kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.1 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
325
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
12 dkg margarin
-
7 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 teáskanál citromhéj
A töltelékhez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 db tojássárgája
-
8 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál citromhéj
-
1 ek zsemlemorzsa
A habhoz
-
2 db tojásfehérje
-
6 dkg cukor
A díszítéshez
-
3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- Elkészítjük a tésztáját: a lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, ezután hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, citroméjat és 1 tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a sütemény tetejéhez a tojáshabhoz). Gyorsan összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük egy kevés időre.
- Elkészítjük a túrótölteléket: az áttört túróhoz hozzáadjuk a mazsolát, porcukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és 1 tojássárgáját (a fehérjét itt is félretesszük), és a zsemlemorzsát, összekeverjük.
- A tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben készre sütjük, de arra ügyeljünk, hogy nepiruljon meg.
- A tésztalapot kivesszük, picit kihűtjük, majd ráhelyezzük a túrótölteléket és visszatesszük sütni, ha a túróréteg megszilárdult, az egészet kiemeljük a sütőből.
- 2 tojásfehérjénk maradt, azt kb 6 dkg cukorral kemény habbá verjük, süteményünk tetejére halmozzuk csíkokban vagy egyben, kinek hogy tetszik (én egybe raktam rá).
- Majd visszatéve sütőbe megszárítjuk a habot.
- Majd kihűtve a barackízt, habzsák segítségével párhuzamos csíkokban ráfecskendezzük.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5556
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Finom omlós-linzeres tésztából készül, amit felhasználhatunk almás lepényhez vagy linzerkoszorúhoz is. Ez egy kisebb adag, kb 4 főre.