r
Nosalty Logó

Raguleves gazdagon DDAngel konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
DDAngel
Raguleves gazdagon DDAngel konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Leves

Rántás

Galuska

645
Kalória
38.1g
Fehérje
46.9g
Szénhidrátok
33.8g
Zsír
860.7g
Víz
177.3g
Koleszterin
6.7g
Rost
7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Rántás

Galuska

Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Rántás

Galuska

Összesen 4517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Leves

Rántás

Galuska

Összesen 65 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    882.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    860.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    658 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2210 micro
  • β-karotin
    5297 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 645 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.5 g

Zsír

  • Összesen
    236.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6176.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    602 mg
  • Foszfor
    3282 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    6024.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4603 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    1024 mg
  • Retinol - A vitamin:
    870 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    37076 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1702 micro
Összesen 4517 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    215 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

Leves

  1. A zsíron megpirítjuk az összeaprított hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha kifehéredtek a husik, hozzáadhatjuk a kockára vagy karikára vágott répát és petrezselyemgyökeret, picit azokat is megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és beledobjuk a megtisztított fokhagymát. Ha még valamilyen fűszert szeretnénk beletenni (pl. majoranna, tárkony), itt megtehetjük. Közepes lángon főzzük.
  3. Kb. 25 perc főzés után beletesszük a kockázott karalábét, újabb 15-20 perc után pedig a kockázott krumplit is. Felöntjük bőven vízzel, majd szinte készre főzzük. (Ezek az idők függnek a hús és zöldségek minőségétől és régiségétől, próbáljuk meg kóstolással ellenőrizni őket.)
  4. Mikor majdnem kész, beletesszük a kanálnyi ecetet és tejfölt, jól elkeverjük.

Rántás

  1. Az olajjal és liszttel közepesen erős, világosbarna rántást készítünk. Ha kész, a leves levéből merünk hozzá, elkeverjük. A felhígított rántást óvatosan a leveshez öntjük, jól elkeverjük. Újból felforraljuk.

Galuska

  1. A vajat megolvasztjuk, hagyjuk picit hűlni. Hozzáadjuk a tojást és sót, jól összekeverjük. Ezután annyi lisztet kanalazunk hozzá, hogy jó nokedlitésztát kapjunk (nem folyik, és nem is kemény).
  2. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk a galuskát. A galuska megfövésével a levesünk is elkészült :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Imádjuk a vasárnapi húslevest, de néha jó valami mást is kipróbálni. Raguleves után kutattam, aztán végül is magam állítottam össze egyet. Íme az eredmény :) Nem feltétlenül fontos disznóhúsból készíteni, de ha mást választunk, mindig számoljunk a húsok elkészülési idejével! (pl. csirkemellel készítve érdemes külön edényben előpirítani, és majd csak a karalábéval együtt beletenni a levesbe, hiszen hamar megfő). Ecet helyett tehetünk bele citromlevet, de akár el is hagyható (ez a mennyiség egy minimális pikánsságot ad az ételnek).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!