Raguleves gazdagon DDAngel konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
DDAngel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
2g sertészsír19 kcal
-
24g vöröshagyma9 kcal
-
143g sertéshús237 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
71g sárgarépa26 kcal
-
43g fehérrépa27 kcal
-
571g víz0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
34g karalábé7 kcal
-
71g burgonya41 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
3g tejföl6 kcal
Rántás
-
51 kcal
-
6g finomliszt21 kcal
Galuska
-
16g tojás20 kcal
-
14g vaj102 kcal
-
21g finomliszt78 kcal
Összesen
645
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
15g sertészsír135 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
1000g sertéshús1660 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
500g sárgarépa182 kcal
-
300g fehérrépa191 kcal
-
4000g víz0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
20g tejföl40 kcal
Rántás
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
Galuska
-
110g tojás138 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
Összesen
4517
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Leves
-
0.2g sertészsír2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
13.9g sertéshús23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6.9g sárgarépa3 kcal
-
4.2g fehérrépa3 kcal
-
55.6g víz0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
3.3g karalábé1 kcal
-
6.9g burgonya4 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
0.3g tejföl1 kcal
Rántás
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Galuska
-
1.5g tojás2 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
Összesen
65
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.1 g
Zsír
-
Összesen 33.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 882.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 469 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 860.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 658 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 124 micro
-
α-karotin 2210 micro
-
β-karotin 5297 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
645
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 266.5 g
Zsír
-
Összesen 236.9 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 43 g
-
Koleszterin 1241 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6176.5 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 370 mg
-
Kálcium 689 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 602 mg
-
Foszfor 3282 mg
-
Nátrium 1186 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 328 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 6024.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4603 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 267 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 69 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 469 micro
-
Kolin: 1024 mg
-
Retinol - A vitamin: 870 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 37076 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1702 micro
Összesen
4517
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 215 micro
-
β-karotin 515 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 ek sertészsír
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 kg sertéshús
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
50 dkg sárgarépa
-
30 dkg fehérrépa
-
4 l víz
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db karalábé
-
50 dkg burgonya
-
1 ek ecet
-
1 ek tejföl
Rántás
-
2 púpozott ek finomliszt
Galuska
Elkészítés
Leves
- A zsíron megpirítjuk az összeaprított hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Ha kifehéredtek a husik, hozzáadhatjuk a kockára vagy karikára vágott répát és petrezselyemgyökeret, picit azokat is megpirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és beledobjuk a megtisztított fokhagymát. Ha még valamilyen fűszert szeretnénk beletenni (pl. majoranna, tárkony), itt megtehetjük. Közepes lángon főzzük.
- Kb. 25 perc főzés után beletesszük a kockázott karalábét, újabb 15-20 perc után pedig a kockázott krumplit is. Felöntjük bőven vízzel, majd szinte készre főzzük. (Ezek az idők függnek a hús és zöldségek minőségétől és régiségétől, próbáljuk meg kóstolással ellenőrizni őket.)
- Mikor majdnem kész, beletesszük a kanálnyi ecetet és tejfölt, jól elkeverjük.
Rántás
- Az olajjal és liszttel közepesen erős, világosbarna rántást készítünk. Ha kész, a leves levéből merünk hozzá, elkeverjük. A felhígított rántást óvatosan a leveshez öntjük, jól elkeverjük. Újból felforraljuk.
Galuska
- A vajat megolvasztjuk, hagyjuk picit hűlni. Hozzáadjuk a tojást és sót, jól összekeverjük. Ezután annyi lisztet kanalazunk hozzá, hogy jó nokedlitésztát kapjunk (nem folyik, és nem is kemény).
- A forrásban lévő levesbe szaggatjuk a galuskát. A galuska megfövésével a levesünk is elkészült :)
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4893
- Feltöltés dátuma: 2014. december 08.
Ajánló
Kenyérrel, lángossal, akár krumplilángossal is tálalhatjuk :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
DDAngel
5 recept
Imádjuk a vasárnapi húslevest, de néha jó valami mást is kipróbálni. Raguleves után kutattam, aztán végül is magam állítottam össze egyet. Íme az eredmény :) Nem feltétlenül fontos disznóhúsból készíteni, de ha mást választunk, mindig számoljunk a húsok elkészülési idejével! (pl. csirkemellel készítve érdemes külön edényben előpirítani, és majd csak a karalábéval együtt beletenni a levesbe, hiszen hamar megfő). Ecet helyett tehetünk bele citromlevet, de akár el is hagyható (ez a mennyiség egy minimális pikánsságot ad az ételnek).