r
Nosalty Logó

Rádió tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Rádió tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 382 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    343.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3146.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1435 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790.3 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    355 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    559 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 6654 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos, cukrozott tejben.
  2. A felfuttatott élesztőt hozzátesszük a többi összetevőhöz és annyi tejet adagolunk hozzá, hogy egy jól gyúrható tésztát kapjunk. Ha jól kidolgoztuk, egy órán át pihentetjük, hogy megkeljen a tészta.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. Felverjük a tojásfehérjét a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk a darált diót.
  4. Ha megkelt a tészta, 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  5. Jól megkenjük őket baracklekvárral, majd mindegyik két-két szélét feltekerjük úgy, hogy középen maradjon egy kb. 8 cm-es hely. Ezekbe osztjuk el a tölteléket.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük a három tekercset.
  7. Ha kihűlt, porcukorral hintjük meg, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 38366
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rádió tekercs
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Nagymamám eredeti receptje.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...