r
Nosalty Logó

Rácsos meggyes pite Katharosztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Rácsos meggyes pite Katharosztól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 1256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 5023 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 213 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    242.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 1256 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.7 g

Zsír

  • Összesen
    218.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4709.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1190 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1911 mg
  • Nátrium
    1222 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.1 g
  • Cukor
    291 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2018 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    8478 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 5023 kcal
  • 3% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipóra osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen, ez lesz az alja. Amíg hűvös helyen pihen, elkészítjük a tölteléket.
  2. Töltelék: A kimagozott meggyet kb 4-5 ek cukorral összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután kinyomkodjuk a levét, ha nincs egész 3 dl, akkor vízzel vagy gyümölcslével pótoljuk. (Én kb fél dl rumos meggylével egészítettem ki.)
  3. A pudingporból, cukorból, fahéjból és a meggyléből pudingot főzünk. Kicsit hűlni hagyjuk, ezután beleforgatjuk a meggyet.
  4. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, morzsával körbeszórjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  5. A nagyobb buci tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, ez lesz az alja, zsemlemorzsával megszórjuk, villával megszurkáljuk, ráhalmozzuk a tölteléket.
  6. A másik buci tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy derelyevágóval kb 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk, ezzel berácsozzuk a sütemény tetejét, lekenjük a tojásfehérjével.
  7. Sütés kb. 40 perc, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, csak ezután vágjuk fel, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 71252
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 17.

Ajánló

Tipp: a töltelékbe 1-2 marék zsemlemorzsát keverhetünk, ha túl levesesnek tűnne. Én levehető oldalú tepsit használtam, így könnyebb kiszedni a süteményt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácsos meggyes pite Katharosztól
Katharosz 499 recept

Ez a finom sütemény a jó bevált almás pite tésztája és a rácsos-meggyes rétes tölteléke alapján készült.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...