Rácsos meggyes pite Katharosztól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
63g margarin448 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
10 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
250g meggy113 kcal
-
75g meggylé30 kcal
-
43 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
Kenéshez
-
10g tojásfehérje5 kcal
Összesen
1256
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
250g margarin1793 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
1000g meggy450 kcal
-
300g meggylé120 kcal
-
171 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Kenéshez
-
40g tojásfehérje21 kcal
Összesen
5023
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
Tésztához
-
10.6g margarin76 kcal
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
5.1g cukor20 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.8g tejföl2 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelékhez
-
42.4g meggy19 kcal
-
12.7g meggylé5 kcal
-
1.9g vaníliás pudingpor7 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.8g zsemlemorzsa3 kcal
Kenéshez
-
1.7g tojásfehérje1 kcal
Összesen
213
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 54.7 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 478 mg
-
Nátrium 306 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.3 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 242.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 681 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 505 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2120 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
1256
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 61.7 g
Zsír
-
Összesen 218.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 102 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 229 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4709.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 163 mg
-
Kálcium 1190 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1911 mg
-
Nátrium 1222 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 717.1 g
-
Cukor 291 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 969.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2725 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 254 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 2018 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 8478 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1063 micro
Összesen
5023
kcal
- 3% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
25 dkg margarin
-
40 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
Töltelékhez
-
1 kg meggy
-
3 dl meggylé
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 kávéskanál fahéj
Kenéshez
-
1 db tojásfehérje
Elkészítés
Tésztához
- A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipóra osztjuk, az egyik egy kicsit nagyobb legyen, ez lesz az alja. Amíg hűvös helyen pihen, elkészítjük a tölteléket.
- Töltelék: A kimagozott meggyet kb 4-5 ek cukorral összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezután kinyomkodjuk a levét, ha nincs egész 3 dl, akkor vízzel vagy gyümölcslével pótoljuk. (Én kb fél dl rumos meggylével egészítettem ki.)
- A pudingporból, cukorból, fahéjból és a meggyléből pudingot főzünk. Kicsit hűlni hagyjuk, ezután beleforgatjuk a meggyet.
- Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, morzsával körbeszórjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A nagyobb buci tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, ez lesz az alja, zsemlemorzsával megszórjuk, villával megszurkáljuk, ráhalmozzuk a tölteléket.
- A másik buci tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd egy derelyevágóval kb 1,5-2 cm-es csíkokat vágunk, ezzel berácsozzuk a sütemény tetejét, lekenjük a tojásfehérjével.
- Sütés kb. 40 perc, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk, csak ezután vágjuk fel, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x24
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 102
- Össznézettség: 71252
- Feltöltés dátuma: 2013. július 17.
Ajánló
Tipp: a töltelékbe 1-2 marék zsemlemorzsát keverhetünk, ha túl levesesnek tűnne. Én levehető oldalú tepsit használtam, így könnyebb kiszedni a süteményt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Ez a finom sütemény a jó bevált almás pite tésztája és a rácsos-meggyes rétes tölteléke alapján készült.