Rácos padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Redy
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
150g padlizsán36 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
63g gomba13 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
393
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
600g padlizsán143 kcal
-
600g burgonya347 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
250g gomba53 kcal
-
400g zöldpaprika66 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1574
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
22.3g padlizsán5 kcal
-
22.3g burgonya13 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
9.3g gomba2 kcal
-
14.9g zöldpaprika2 kcal
-
14.9g paradicsom3 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
58
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 484.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 521.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 654 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 468 micro
Összesen
393
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 85.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1937 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 979 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.9 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 2086.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 481 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 439 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 473 micro
-
β-karotin 2614 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1873 micro
Összesen
1574
kcal
- 2% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 383 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg burgonya
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
25 dkg gomba
-
4 közepes db zöldpaprika
-
4 közepes db paradicsom
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 kávéskanál paprikakrém
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk.
- A padlizsánt szintén felkarikázzuk és besózva 10 percig állni hagyjuk. Hideg vízzel leöblítjük és papírtörlővel leitatjuk róla a vizet.
- A száraz padlizsánkarikákat olajban oldalanként 2 perc alatt megsütjük.Félretesszük.
- A hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Megsózzuk és saját levében 5-10 percig pároljuk.
- Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát és paradicsomot, fűszerezzük pirospaprikával, a Piros Arannyal és tovább pároljuk még kb. 5 percig.
- A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd ezt is a gombás-lecsóhoz adjuk. Még 2-3 percig forraljuk.
- A burgonya- és a padlizsánszeleteket felváltva egy tepsibe rakjuk úgy, hogy a szeletek félig egymást takarják.
- A tejfölös lecsót ráöntjük és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10975
- Feltöltés dátuma: 2010. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Redy
66 recept
A padlizsánt csak most kezdjük megkedvelni a családban. Ehhez remek segítség volt ez a húsmentes egytálétel, mely bizonyította, hogy kiválóan passzol a burgonyával és a lecsóval is! A recept a Príma Konyha egyik tavalyi számában jelent meg.