r
Nosalty Logó

Quinoa alapú húsmentes pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Quinoa alapú húsmentes pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Feltét

Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Feltét

Összesen 1242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzaalap

Feltét

Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1461 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    72.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4559.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1495 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    421 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    545 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4382 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 1242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    392 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Pizzaalap

Feltét

Elkészítés

Pizzaalap

  1. A quinoat megpiríthatjuk egy kicsit olívaolajon, majd megfőzzük kétszeres mennyiségű vízben. Lehet talán kevesebb víz is, jobb, ha egy kicsit összeáll a végén.
  2. Adjuk hozzá a kedvenc fűszereinket (bazsalikom, oregáno, kakukkfű, rozmaring vagy mexikói fűszerkeverék...) és sót.
  3. Amint kész hagyjuk kihűlni, jobb, ha maradékot használunk, és mondjuk állt egy éjszakát a hűtőben.
  4. A kihűlt quinoahoz adjuk hozzá a felvert és egy kicsit megsózott tojásokat, majd a zabpelyhet is, csináljunk belőle egy gombócot (eleinte még folyósabb lesz).
  5. Várjunk 20 percet, és utána egy sütőpapírral bélelt tepsire csináljunk egy nagy köralapot a masszából. A képen látható pizza fele annyi hozzávalóból készült, mint a recept. Szóval vagy egy nagy pizzát csinálunk, vagy két kisebbet. Ki mit szeret jobban, sütés után könnyen vágható lesz, nem fog szétesni.
  6. Tegyük be az előmelegített sütőbe kb. 10-15 percre, amíg egy picit a tojástól összeáll a pizzaalap. Amint kész, utána pakoljuk rá a kedvenc feltétünket, és toljuk vissza, amíg meg nem pirul minden a tetején.

Feltét

  1. Kenjük meg a pizzaalapot ketchuppal, chilipasztával vagy passzírozott, ízesített paradicsommal.
  2. Egy pici olívaolajon pirítsuk meg a besózott (vagy szójaszósszal meglocsolt), felaprított tofukockákat, és tegyük a pizzaalapra.
  3. Vágjunk karikákra egy kis padlizsánt és egy paradicsomot, és azt is tegyük a pizzára, majd bazsalikomlevelekkel és fetasajttal szórjuk meg.
  4. Végül süssük ropogósra az egészet :-) kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3568
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csináltam egy óriás adag quinoat ebédre. Persze, hogy megmaradt a fele, és gondolkodóba estem, hogy hogyan is használjam fel. Mivel pizzát kívántam, így nem volt kérdéses. A képen látható egy főre készített pizza az fele mennyiségből készült, mint a recept.

Hozzávalók

Pizzaalap

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...