r
Nosalty Logó

Quiche Lorraine

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Quiche Lorraine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5576 micro
Összesen 3722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, beleszórjuk a sót és a fűszerkeveréket, majd jól összedolgozzuk, anélkül, hogy túlságosan szétolvadna a vaj. Bucit formázunk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  2. Apró kockákra szeljük a császárszalonnát vagy sonkát, megpirítjuk, majd rászórjuk a felkockátott cukkinit, padlizsánt és a felkarikázott hagymát. Fedő alatt, majdnem teljesen puhára pároljuk őket (nem kell alá sem víz, sem olaj, mert akkor elázik a tészta!)
  3. Kikeverjük a tojásokat a tejföllel és a tejszínnel, megsózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (annyit, amennyi jólesik :)).
  4. A tésztát kinyújtjuk és a formába egyengetjük, úgy, hogy a pereme forma pereméig érjen.
  5. Összekeverjük a párolt zöldségeket, szalonnát a tejszínes szósszal, s a tésztára öntjük.
  6. Ha gondoljuk a tetejére még reszelhetünk sajtot is, majd sütőbe tesszük.
  7. Mivel nem hőfokmérős a sütőm, így azt mondanám, hogy előmelegített sütőben először nagylángon, majd mérsékelt tűzőn sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul. (Kb. 20-30 perc alatt)
  8. Friss zöldsalátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 390
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 56827
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 01.

Ajánló

A töltelék hozzávalóit ízlés szerint variáld, hogy még jobban magadénak érezd a quichet. (Többsajtos, húsos, brokkolis, póréhagymás, stb.)(Ha keményebb zöldséget, pl. brokkolit használsz, szintén párold elő.) Kevés olívaolajat, mustárt, balzsamecetet keverj össze, forgasd össze egy nagy adag zöldsalátával, majd tálald a quiche mellé. Igazán finom! :)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány éve Angliában au-pairkedtem, ahol az anyuka francia volt. Még tőle kértem el a receptet, aztán meg is feledkeztem róla. Majd Franciaországba sodródtam, s újra találkoztam ezzel a fenséges étellel. Ekkor megfogadtam, hogy végre itthon is fogok ilyet készíteni. Már csak a megfelelő sütőforma hiányzott, amit vasárnap sikerült is beszerezni, így nem tudtam tovább várni... :) 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...