r
Nosalty Logó

Pusztapecsenye - Hús krumplibundában 4.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
fabine
Pusztapecsenye - Hús krumplibundában 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
wok
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz

A bundázáshoz

A tetejére

Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz

A bundázáshoz

A tetejére

Összesen 3947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A húshoz

A bundázáshoz

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    867 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 987 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.2 g

Zsír

  • Összesen
    341.5 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2842.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1492 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    805.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    1129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    604 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3470 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4285 micro
Összesen 3947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A bundázáshoz

A tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat kiverjük, sózzuk, borsozzuk, a lisztben megforgatjuk.
  2. A bundához a tojásokat felverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, a köménymagot, a liszttel és a tejföllel simára keverjük.
  3. A zúzott fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát, végül a lereszelt burgonyát is belekeverjük.
  4. A húsokat a masszában megforgatjuk, és bő olajban kisütjük.
  5. Amikor megsült, jól lecsöpögtetjük, és egy tepsibe vagy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
  6. A fokhagymát vékonyra felszeljük, és kevés olajon megfuttatjuk, a felaprított petrezselyemmel a tejfölbe keverjük.
  7. Az így kapott tejfölös krémmel a húsokat megkenjük és néhány percre kb. 200 fokos sütőbe tolva átmelegítjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 21362
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 25.

Ajánló

Köretnek rizibizit vagy salátát adhatunk

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Príma szakács sorozat egyik kötetében találtuk nemrég. Nagyon finom, laktató étel. Kicsit macerás az elkészítése, de megéri pepecselni vele.

Hozzávalók

A húshoz

A bundázáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...