r
Nosalty Logó

Püspökkenyér másképpen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olgis
Püspökkenyér másképpen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 452 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kevés liszttel elkeverünk: darabos diót, mazsolát, áfonyát, apróra vagdalt zselés cukrot, bármilyen aszalt gyümölcsöt (pl. sárgabarack, szilva, meggy, cseresznye), csokiforgácsot, kandírozott narancshéjat.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, pici sóval citromlével, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
  3. Belekeverjük óvatosan a sütőporos lisztet, a lisztes hozzávalókat, végül a langyos vajat.
  4. Vajazott, lisztezett szavarin (koszorú) formába simítjuk, a tetejére színes szóró- vagy barna cukor kerül. Őzgerincformában is készülhet.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180C°-ra. Inkább szárítjuk, mint sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 14 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1577
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 22.

Ajánló

Ahány fehérje, annyiszor: 3 dkg porcukor, 2 dkg rétes liszt, 1 dkg vaj (langyosra olvasztva) 1 kk sütőpor Ha sok mindent rakunk bele, kissé megrepedhet a teteje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyankor készítjük, ha összegyűlt több tojásfehérje. Nálam az összegyűlt tojásfehérje a fagyasztóban vár feldolgozásig.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...