r
Nosalty Logó

Púpos hús gombával és paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
pufinlekvár
Púpos hús gombával és paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2548 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    276 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 509 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.3 g

Zsír

  • Összesen
    162.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5788.2 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2961 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1786.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    895 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    1378 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 2548 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    339 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kicsit kloffolóval megütögetjük (nem kell negyon kikloffolni). Ételízesítővel és pici borssal beszórjuk, és lerakjuk egy tepsibe vagy jénaiba.
  2. Aláöntünk 1,5 dl vizet, lefóliázzuk alufóliával, és betesszük a forró sütőbe kb. 30 percre párolódni.
  3. Közben a hagymát felkockázzuk, a gombát felszeleteljük.
  4. A hagymát üvegesre dinszteljük, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk fedő nélkül, míg a levét szinte teljesen el nem főtte.
  5. A paradicsomot felszeleteljük kb. 0,5 cm vastagra.
  6. Mikor a hússzeletek megpuhultak, levesszük a fóliát. Ha túl sok a lé ahús alatt, kicsitöntsünk le belőle. Utánaráhalmozzuk a hagymás gombát, rátesszük a paradicsomkarikákat és a sajtszeleteket, és kb. 10 percre még visszatoljuk a sütőbe, még a sajt jól rá nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8114
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 26.

Ajánló

Nyári időszakban elkészíthető bármilyen idényzöldséggel. Pl: patiszon, cukkini stb. (a keményebb zöldségféléket érdemes előtte kicsit serpenyőben kevés olajon megfuttatni, hogy meg tudjanak puhulni teljesen a sajtkéreg alatt).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Púpos hús gombával és paradicsommal
pufinlekvár 6 recept

Csak egy ötlet a vasárnapi rántott hús helyett! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...