Puncstorta bostina konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bostina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
4g víz0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
7g tojás9 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
13g feketekávé1 kcal
-
6 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g dió41 kcal
-
0g tej0 kcal
-
13g rum29 kcal
-
13g babapiskóta47 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A tetejére
-
6g rum14 kcal
-
6g víz0 kcal
-
63g porcukor242 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
775
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
55g tojás69 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
46 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g dió327 kcal
-
2g tej1 kcal
-
100g rum231 kcal
-
100g babapiskóta376 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A tetejére
-
50g rum116 kcal
-
50g víz0 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6188
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
11.4g tojás14 kcal
-
1.7g víz0 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
10.4g finomliszt38 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
2.8g tojás4 kcal
-
7.8g porcukor30 kcal
-
5.2g feketekávé0 kcal
-
2 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
2.6g dió17 kcal
-
0.1g tej0 kcal
-
5.2g rum12 kcal
-
5.2g babapiskóta19 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A tetejére
-
2.6g rum6 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
25.9g porcukor100 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
319
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.7 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
775
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 71.6 g
Zsír
-
Összesen 144.6 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2813.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 1252 mg
-
Nátrium 620 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1101.9 g
-
Cukor 891 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 506.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1072 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 225 micro
-
Kolin: 775 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1265 micro
Összesen
6188
kcal
- 4% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.1 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
319
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
1 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
100 ml feketekávé
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg vaj
-
5 dkg dió
-
2 ml tej
-
100 ml rum
-
100 g babapiskóta
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A 4 tojást habosra verjük a csipet sóval, kanalanként adagolva hozzá a hideg vizet, majd a cukrot, végül a lisztet, és a sütőport is hozzáadjuk.
- Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, és a forma oldalára körben kb 2 cm magasan felhúzzuk, ezzel elősegítve, hogy ne legyen púpos a tortalapunk.
- Majd előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
- A kihűlt tortalapot megfordítjuk, az alja lesz a teteje, levágunk egy kb 1 cm magas szeletet, és kiszedjük a torta belsejét, hogy kb 1 cm széles perem maradjon.
- A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kávét és a kakaót, és állandóan keverve forrásig hevítjük, de nem forraljuk!
- A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat, ha az elolvadt, az elmorzsolt tortabelsőt, 0,5 dl rumot és a darált diót.
- 2 dl tejbe belekeverünk 0,5 dl rumot, és pici céklaporral rózsaszínre színezzük, majd a babapiskótákat rövid időre megmártjuk a rózsaszínű tejben, vigyázva, hogy lehetőleg ne ázzanak el.
- Az áztatott babapiskótát 4-5 darabra törjük, és hozzákeverjük a kakaós masszához.
- A maradék rumos tejjel meglocsoljuk a piskótalapot, a tetejét és az oldalát is.
- A piskótába töltjük a kakaós masszát, és befedjük a levágott piskótakarikával.
- A porcukrot átszitáljuk, és összekeverjük 0,5 dl rummal és 0,5 dl vízzel, pici céklaporral rózsaszínre festjük, majd a torta tetejére öntjük, hagyjuk, hogy elterüljön, és lecsorogjon az oldalán.
- Tetszés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 69483
- Feltöltés dátuma: 2013. május 17.
Ajánló
Ha gyerekeknek is esznek belőle, használjunk rumaromát, és a kávé helyett tejet vagy vizet, esetleg koffeinmentes kávét. A rum mennyisége egyéni ízlés kérdése, ennyi rummal elég intenzíven rumos íze lett.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
bostina
17 recept
A városi cukrászdában finom puncs szeletet lehet kapni, de amikor tortát rendeltünk, nem ugyanazt kaptuk. Régóta kerestem "az igazit", sok receptet elolvastam, és végül összeraktam belőlük a nekem legjobban tetsző változatot. A végeredmény mindenkinek nagyon ízlett. Érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, akkor van ideje megpuhulni a babapiskótának, és összeérni az ízeknek. Én most aznapi fogyasztásra készítettem, ezért jobban megáztattam a piskótákat, de másnap mindenkinek jobban ízlett.