r
Nosalty Logó

Puncstorta bostina konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
bostina
Puncstorta bostina konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

775
Kalória
9g
Fehérje
137.7g
Szénhidrátok
18.1g
Zsír
63.3g
Víz
139.4g
Koleszterin
2.3g
Rost
111.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1101.9 g
  • Cukor
    891 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    506.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 6188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojást habosra verjük a csipet sóval, kanalanként adagolva hozzá a hideg vizet, majd a cukrot, végül a lisztet, és a sütőport is hozzáadjuk.
  2. Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, és a forma oldalára körben kb 2 cm magasan felhúzzuk, ezzel elősegítve, hogy ne legyen púpos a tortalapunk.
  3. Majd előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A kihűlt tortalapot megfordítjuk, az alja lesz a teteje, levágunk egy kb 1 cm magas szeletet, és kiszedjük a torta belsejét, hogy kb 1 cm széles perem maradjon.
  5. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kávét és a kakaót, és állandóan keverve forrásig hevítjük, de nem forraljuk!
  6. A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat, ha az elolvadt, az elmorzsolt tortabelsőt, 0,5 dl rumot és a darált diót.
  7. 2 dl tejbe belekeverünk 0,5 dl rumot, és pici céklaporral rózsaszínre színezzük, majd a babapiskótákat rövid időre megmártjuk a rózsaszínű tejben, vigyázva, hogy lehetőleg ne ázzanak el.
  8. Az áztatott babapiskótát 4-5 darabra törjük, és hozzákeverjük a kakaós masszához.
  9. A maradék rumos tejjel meglocsoljuk a piskótalapot, a tetejét és az oldalát is.
  10. A piskótába töltjük a kakaós masszát, és befedjük a levágott piskótakarikával.
  11. A porcukrot átszitáljuk, és összekeverjük 0,5 dl rummal és 0,5 dl vízzel, pici céklaporral rózsaszínre festjük, majd a torta tetejére öntjük, hagyjuk, hogy elterüljön, és lecsorogjon az oldalán.
  12. Tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A városi cukrászdában finom puncs szeletet lehet kapni, de amikor tortát rendeltünk, nem ugyanazt kaptuk. Régóta kerestem "az igazit", sok receptet elolvastam, és végül összeraktam belőlük a nekem legjobban tetsző változatot. A végeredmény mindenkinek nagyon ízlett. Érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, akkor van ideje megpuhulni a babapiskótának, és összeérni az ízeknek. Én most aznapi fogyasztásra készítettem, ezért jobban megáztattam a piskótákat, de másnap mindenkinek jobban ízlett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!