r
Nosalty Logó

Puncstorta bostina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bostina
Puncstorta bostina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 775 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1101.9 g
  • Cukor
    891 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1265 micro
Összesen 6188 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A 4 tojást habosra verjük a csipet sóval, kanalanként adagolva hozzá a hideg vizet, majd a cukrot, végül a lisztet, és a sütőport is hozzáadjuk.
  2. Egy kerek tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, és a forma oldalára körben kb 2 cm magasan felhúzzuk, ezzel elősegítve, hogy ne legyen púpos a tortalapunk.
  3. Majd előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A kihűlt tortalapot megfordítjuk, az alja lesz a teteje, levágunk egy kb 1 cm magas szeletet, és kiszedjük a torta belsejét, hogy kb 1 cm széles perem maradjon.
  5. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kávét és a kakaót, és állandóan keverve forrásig hevítjük, de nem forraljuk!
  6. A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat, ha az elolvadt, az elmorzsolt tortabelsőt, 0,5 dl rumot és a darált diót.
  7. 2 dl tejbe belekeverünk 0,5 dl rumot, és pici céklaporral rózsaszínre színezzük, majd a babapiskótákat rövid időre megmártjuk a rózsaszínű tejben, vigyázva, hogy lehetőleg ne ázzanak el.
  8. Az áztatott babapiskótát 4-5 darabra törjük, és hozzákeverjük a kakaós masszához.
  9. A maradék rumos tejjel meglocsoljuk a piskótalapot, a tetejét és az oldalát is.
  10. A piskótába töltjük a kakaós masszát, és befedjük a levágott piskótakarikával.
  11. A porcukrot átszitáljuk, és összekeverjük 0,5 dl rummal és 0,5 dl vízzel, pici céklaporral rózsaszínre festjük, majd a torta tetejére öntjük, hagyjuk, hogy elterüljön, és lecsorogjon az oldalán.
  12. Tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 69422
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Ajánló

Ha gyerekeknek is esznek belőle, használjunk rumaromát, és a kávé helyett tejet vagy vizet, esetleg koffeinmentes kávét. A rum mennyisége egyéni ízlés kérdése, ennyi rummal elég intenzíven rumos íze lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puncstorta bostina konyhájából
bostina 17 recept

A városi cukrászdában finom puncs szeletet lehet kapni, de amikor tortát rendeltünk, nem ugyanazt kaptuk. Régóta kerestem "az igazit", sok receptet elolvastam, és végül összeraktam belőlük a nekem legjobban tetsző változatot. A végeredmény mindenkinek nagyon ízlett. Érdemes 1 nappal előbb elkészíteni, akkor van ideje megpuhulni a babapiskótának, és összeérni az ízeknek. Én most aznapi fogyasztásra készítettem, ezért jobban megáztattam a piskótákat, de másnap mindenkinek jobban ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...