Puncstorta 3. -pillecukros fondant-nal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vica
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
138g tojás173 kcal
-
18g porcukor68 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A töltelékhez
-
50g porcukor194 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
70 kcal
-
25g tej14 kcal
-
11 kcal
-
10g rum23 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
28g tojás35 kcal
A fondant-hoz
-
50g pillecukor159 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
29 kcal
-
4g víz0 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
1504
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A töltelékhez
-
200g porcukor774 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
100g tej56 kcal
-
46 kcal
-
40g rum92 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
110g tojás138 kcal
A fondant-hoz
-
200g pillecukor636 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
114 kcal
-
16g víz0 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
6007
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
26.9g tojás34 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
7.3g finomliszt27 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
9.8g porcukor38 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
4.9g sárgabaracklekvár14 kcal
-
4.9g tej3 kcal
-
2 kcal
-
2g rum5 kcal
-
2.4g mazsola7 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
A fondant-hoz
-
9.8g pillecukor31 kcal
-
9.8g porcukor38 kcal
-
1.5g kukoricakeményítő6 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
295
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 56 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 594 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1699.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 514 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.6 g
-
Cukor 168 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 152.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 443 mg
-
Retinol - A vitamin: 592 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
1504
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.1 g
Zsír
-
Összesen 223.9 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 2376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6798.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 242 mg
-
Kálcium 1461 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 2768 mg
-
Nátrium 2056 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 906.3 g
-
Cukor 672 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 610.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2432 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 476 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 338 micro
-
Kolin: 1772 mg
-
Retinol - A vitamin: 2368 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2956 micro
Összesen
6007
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
10 ek porcukor
-
10 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
A töltelékhez
-
20 dkg porcukor
-
10 dkg vaj
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
1 dl tej
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 ek rum
-
5 dkg mazsola
-
2 db tojás
A fondant-hoz
-
20 dkg pillecukor
-
20 dkg porcukor
-
2 evőkanál kukoricakeményítő
-
2 ek víz
-
10 dkg margarin
-
2 csepp ételfesték
Elkészítés
A piskótához
- Torta elkészítése:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, tovább habosítjuk, míg jó kemény nem lesz. Ezután a tojások sárgáit is egyenként belekeverjük, majd óvatosan, hogy ne törjük a habot, belekeverjük a sütőporos lisztet.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük Majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
- A kisütött piskóta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot, belsejét evőkanállal kikaparjuk úgy, hogy a tortának maradjon kb. 2 cm vastag pereme.
- A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert rummal, és megkenjük lekvárral.
- A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, és vízfürdőben állandó keveréssel felfőzzük.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a kivájt piskótadarabokat, a mazsolát és a maradék rumot.
- A tölteléket a torta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, amit előzőleg megkentünk lekvárral, és pár órára hideg helyre tesszük.
- Fondant elkészítése:
- A pillecukrot egy vajjal alaposan kikent edénybe tesszük, hozzáadunk 2 ek. vizet, és felolvasztjuk a mikróban. Melegítés közben többször átkeverjük margarinnal bekent fakanállal.
- A pillecukor kb. 2-3 perc alatt teljesen felolvad. A porcukrot lassan adagolva hozzáadjuk, és amikor már nem annyira meleg, és kezd összeállni, margarinos kézzel gyúrjuk össze, hozzáadva a keményítőt és az ételfestéket.
- Mire az összes cukrot beledolgozzuk, egy puha gyurma állagú, jól formálható masszát kapunk, amit kedvünkre alakíthatunk, formázhatunk és színezhetünk. Ha nagyon puha, tegyük be pár órára a hűtőbe.A tortát ezzel a fondant-nal vonjuk be, és díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 29507
- Feltöltés dátuma: 2010. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Vica
37 recept
Ez az első próbálkozásom a pillecukros fondant készítéssel. Nagyon jó! Bármit el lehet belőle készíteni, ha elég kreatívak és ügyesek vagyunk. A tortát cukormázzal is bevonhatjuk, úgy is nagyon finom.