r
Nosalty Logó

Puncstorta 3. -pillecukros fondant-nal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vica
Puncstorta 3.  -pillecukros fondant-nal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A fondant-hoz

Összesen 1504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A fondant-hoz

Összesen 6007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A fondant-hoz

Összesen 295 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 1504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    223.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    2376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6798.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1461 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    2768 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    906.3 g
  • Cukor
    672 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2432 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    1772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2956 micro
Összesen 6007 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A fondant-hoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Torta elkészítése:
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, tovább habosítjuk, míg jó kemény nem lesz. Ezután a tojások sárgáit is egyenként belekeverjük, majd óvatosan, hogy ne törjük a habot, belekeverjük a sütőporos lisztet.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük Majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  4. A kisütött piskóta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot, belsejét evőkanállal kikaparjuk úgy, hogy a tortának maradjon kb. 2 cm vastag pereme.
  5. A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert rummal, és megkenjük lekvárral.
  6. A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, és vízfürdőben állandó keveréssel felfőzzük.
  7. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a kivájt piskótadarabokat, a mazsolát és a maradék rumot.
  8. A tölteléket a torta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, amit előzőleg megkentünk lekvárral, és pár órára hideg helyre tesszük.
  9. Fondant elkészítése:
  10. A pillecukrot egy vajjal alaposan kikent edénybe tesszük, hozzáadunk 2 ek. vizet, és felolvasztjuk a mikróban. Melegítés közben többször átkeverjük margarinnal bekent fakanállal.
  11. A pillecukor kb. 2-3 perc alatt teljesen felolvad. A porcukrot lassan adagolva hozzáadjuk, és amikor már nem annyira meleg, és kezd összeállni, margarinos kézzel gyúrjuk össze, hozzáadva a keményítőt és az ételfestéket.
  12. Mire az összes cukrot beledolgozzuk, egy puha gyurma állagú, jól formálható masszát kapunk, amit kedvünkre alakíthatunk, formázhatunk és színezhetünk. Ha nagyon puha, tegyük be pár órára a hűtőbe.A tortát ezzel a fondant-nal vonjuk be, és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 29504
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az első próbálkozásom a pillecukros fondant készítéssel. Nagyon jó! Bármit el lehet belőle készíteni, ha elég kreatívak  és ügyesek vagyunk. A tortát cukormázzal is bevonhatjuk, úgy is nagyon finom.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A fondant-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...