r
Nosalty Logó

Puncsos paplan szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Puncsos paplan szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

túrós krém

puncspuding

Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

túrós krém

puncspuding

Összesen 5038 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

tészta

túrós krém

puncspuding

Összesen 238 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.5 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 840 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9515.9 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    1953 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    3174 mg
  • Nátrium
    1480 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.3 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    678.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 5038 kcal
  • 10% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.6 g
  • Cink
    62 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 238 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. A puncspudingot összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, és állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik. Néha megkavarva kihűtjük.
  2. A túrót egy villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, majd jól összekeverjük, végül hozzáadjuk a kihűlt pudingot is. Egy habverővel jól összekeverjük.

túrós krém

  1. A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, vizet, ezzel is összekeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált, sütőporos lisztet, a kakaót, és csomómentesre keverjük. A végén hozzácseppentjük a rumaromát.
  2. Kb. 36x25 cm-es vajazott, lisztezett tepsibe öntjük.
  3. Egy habzsák (zacskó) segítségével a kakaós tésztát becsíkozzuk a puncspudingos-túrós masszával.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 35077
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 21.

Ajánló

Ha ajánlhatok mellé ételt: Füstölt oldalassal készült zöldséges vajbableves Káposztás csirke Iluskától Vöröslencsés csirkemell-raguleves gazdagon Töltött paprika ahogy Iluska készíti Csirkegulyás a szabadban Csángó gulyás csülökkel és gerslivel

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki ne szeretné a túrót!!! Bár lehet még is van olyan..... de hátha mikor ezt a süteményt megkóstolja, azt fogja mondani.... "megszerettem"..!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...