Puncskarika
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
19 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g tejföl50 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
Összesen
1846
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g tejföl198 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
200g vaj1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
40g rum92 kcal
Összesen
7370
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
29.4g finomliszt107 kcal
-
11.8g porcukor45 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
11.8g vaj84 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
11.8g vaj84 kcal
-
11.8g porcukor45 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
5.9g csokoládé32 kcal
-
2.4g rum5 kcal
Összesen
432
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.6 g
Zsír
-
Összesen 97.3 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 322 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1326.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 53 mg
-
Kálcium 318 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 575 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.8 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 754 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 740 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
1846
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.5 g
Zsír
-
Összesen 389.2 g
-
Telített zsírsav 234 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1287 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5305.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1270 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 2302 mg
-
Nátrium 1198 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 891.1 g
-
Cukor 492 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 299.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3017 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 2960 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 683 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 612 micro
Összesen
7370
kcal
- 5% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 22.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
432
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
20 dkg vaj
-
1 csomag sütőpor
-
2 db tojás
-
1 dl tejföl
Hozzávalók a töltelékhez
-
20 dkg vaj
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg csokoládé
-
5 ek rum
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a zsírt (v. a vajat), és az ujjainkkal morzsoljuk össze.
- Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt, és a villával kissé felvert tojás, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (egy lágyabb, de könnyen nyújtható tésztát kell kapni).
- Ezután osszuk el a tésztát négy egyforma részre, majd formázzunk belőle gombócokat.
- Helyezzük egy enyhén lisztezett sütőpapírra az egyik tésztagombócot, majd nyújtsuk ki vékonyra, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsibe (kb. 0,5 cm vékonyra nyújtsuk ki a tésztát).
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8-10 perc alatt szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem).
- A sütőből kivéve a forró tésztát rögtön szúrjuk ki ízlés szerinti formával, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen (gyorsan dolgozzunk a forró tésztával, mert ha kihűl, nagyon törik, és már nem tudjuk kiszaggatni!!).
- Mindegyik tésztagombóccal így járjunk el (én két sütőpapírt használok a nyújtáshoz, így gyorsabban megy a sütés).
- A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
- A vajat keverjük jó krémesre a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- A kiszúrásnál visszamaradt tésztadarabokat morzsoljuk a kezünkkel össze, majd adjuk hozzá a cukros-vajas keverékhez.
- Ezután adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét, és ízlés szerint rumot, majd keverjük alaposan össze.
- Az elkészült töltelékből tegyünk egy kiskanálnyit a tésztára, majd helyezzünk rá egy közepén kilyukasztott tésztát. Ezután óvatosan nyomjuk egy kicsit össze, majd helyezzük egy tálcára egymás mellé (érdemes előző nap megtölteni, mert így a tészta kellően puha, de mégis omlós lesz, és a töltelék ízei jól összeérnek).
- Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatjuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 3884
- Feltöltés dátuma: 2016. december 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
382 recept
Ezt a süteményt már pár nappal az ünnepek előtt megsüthetjük, majd hűvös helyen tároljuk. A tészta így is finom omlós marad, a töltelék ízei pedig jól összeérnek.