r
Nosalty Logó

Puncs szelet Szabcsycake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szabcsycake
Puncs szelet Szabcsycake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Szirup

Máz

Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Szirup

Máz

Összesen 4882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Szirup

Máz

Összesen 269 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 487 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5631.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1210 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2400 mg
  • Nátrium
    1512 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    863.8 g
  • Cukor
    562 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    662.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 4882 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Tészta

Szirup

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. Két vizes piskótát sütünk. Az egyiket 4 tojásból, 16 dkg cukorból, 16 dkg lisztből, 7 g sütőporból és 4 evőkanál vízből. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük. A lisztet és a sütőport egy külön tálba kimérjük, majd összedolgozzuk a sárgáját, a fehérjét és a lisztes keveréket. 180°C-on 40 percig sütjük egy 23x21 cm-es tepsiben. (Lehet tortaforma is.)
  2. A másik piskótát is így készítjük el a maradék alapanyagokból.
  3. Miután megsütöttük mind 2 piskótánkat, hagyjuk kihűlni, és a 3 tojásos piskótát feltépkedjük egy nagyobb tálba. Elkészítjük a szirupot.

Szirup

  1. A szirup hozzávalóiból először a lekvárt, cukrot, a narancs levét, a fél citrom levét és a rumot egy edénybe tesszük és kicsit felforraljuk (épphogy rotyogjon). Beleöntjük a fél csomag mazsolát a szirupba, és utána ráöntjük a piskótára. Összedolgozzuk vele.
  2. Ezután a vajat, a kakaóport és a kávét ugyanígy összefőzzük, és ráöntjük a rumos masszára. Összegyúrjuk kézzel, ha túl lágy, darált háztartási keksszel lehet keményíteni, ha túl száraz, egy pici tejet öntsünk hozzá.
  3. A másik piskótát kettévágjuk, megkenjük az alsót baracklekvárral, rápakoljuk a rumos kakaós masszát, elegyengetjük, a massza tetejét is megkenjük lekvárral, és rátesszük a másik lapot.

Máz

  1. A mázhoz egy kis tálba öntjük a 8 dkg porcukrot, 1 tasak puncs ízű pudingport, 2 evőkanál étolajat (lehet olívaolaj is) és 2-3 evőkanál forró vizet. Attól függ mennyire akarjuk folyósra vagy keményre a mázat. Kikeverjük, és szépen rákenjünk a sütemény tetejére. 2-3 órát állni hagyjuk. Jó sütizést kívánok hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x23
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 31710
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szabcsycake 4 recept

Egy kedves ismerősöm puncstortát kért tőlem, mivel még sosem csináltam, így pár recept elolvasása után kreáltam egy sajátot, és elkészítettem először magunknak, hogy biztosan finom tortát süssek neki. Íme az én puncsos sütim :)

Hozzávalók

Tészta

Szirup

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...