Puncs szelet Szabcsycake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szabcsycake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
39g tojás48 kcal
-
28g cukor108 kcal
-
28g finomliszt102 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6g víz0 kcal
Szirup
-
33 kcal
-
9g narancslé4 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
12g porcukor46 kcal
-
15g sütő rum35 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5 kcal
-
5g feketekávé0 kcal
-
2g mazsola7 kcal
Máz
Összesen
487
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
385g tojás484 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
56g víz0 kcal
Szirup
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
120g porcukor464 kcal
-
150g sütő rum347 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
46 kcal
-
50g feketekávé5 kcal
-
22g mazsola66 kcal
Máz
-
80g porcukor310 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
16g víz0 kcal
Összesen
4882
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
Tészta
-
21.2g tojás27 kcal
-
15.5g cukor60 kcal
-
15.5g finomliszt56 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
3.1g víz0 kcal
Szirup
-
6.6g sárgabaracklekvár18 kcal
-
5g narancslé2 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
6.6g porcukor26 kcal
-
8.3g sütő rum19 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
2.8g feketekávé0 kcal
-
1.2g mazsola4 kcal
Máz
-
4.4g porcukor17 kcal
-
2.5g puncs pudingpor9 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.9g víz0 kcal
Összesen
269
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 563.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
487
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 77.9 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5631.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1210 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 273 mg
-
Foszfor 2400 mg
-
Nátrium 1512 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 863.8 g
-
Cukor 562 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 662.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 892 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 1059 mg
-
Retinol - A vitamin: 878 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 164 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1869 micro
Összesen
4882
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
7 db tojás
-
28 dkg cukor
-
28 dkg finomliszt
-
12 g sütőpor
-
7 ek víz
Szirup
-
12 dkg sárgabaracklekvár
-
1 narancsból nyert narancslé
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
12 dkg porcukor
-
1.5 dl sütő rum
-
5 dkg vaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
0.5 dl feketekávé
-
1 marék mazsola
Máz
-
8 dkg porcukor
-
1 tasak puncs pudingpor
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek víz
Elkészítés
Tészta
- Két vizes piskótát sütünk. Az egyiket 4 tojásból, 16 dkg cukorból, 16 dkg lisztből, 7 g sütőporból és 4 evőkanál vízből. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük. A lisztet és a sütőport egy külön tálba kimérjük, majd összedolgozzuk a sárgáját, a fehérjét és a lisztes keveréket. 180°C-on 40 percig sütjük egy 23x21 cm-es tepsiben. (Lehet tortaforma is.)
- A másik piskótát is így készítjük el a maradék alapanyagokból.
- Miután megsütöttük mind 2 piskótánkat, hagyjuk kihűlni, és a 3 tojásos piskótát feltépkedjük egy nagyobb tálba. Elkészítjük a szirupot.
Szirup
- A szirup hozzávalóiból először a lekvárt, cukrot, a narancs levét, a fél citrom levét és a rumot egy edénybe tesszük és kicsit felforraljuk (épphogy rotyogjon). Beleöntjük a fél csomag mazsolát a szirupba, és utána ráöntjük a piskótára. Összedolgozzuk vele.
- Ezután a vajat, a kakaóport és a kávét ugyanígy összefőzzük, és ráöntjük a rumos masszára. Összegyúrjuk kézzel, ha túl lágy, darált háztartási keksszel lehet keményíteni, ha túl száraz, egy pici tejet öntsünk hozzá.
- A másik piskótát kettévágjuk, megkenjük az alsót baracklekvárral, rápakoljuk a rumos kakaós masszát, elegyengetjük, a massza tetejét is megkenjük lekvárral, és rátesszük a másik lapot.
Máz
- A mázhoz egy kis tálba öntjük a 8 dkg porcukrot, 1 tasak puncs ízű pudingport, 2 evőkanál étolajat (lehet olívaolaj is) és 2-3 evőkanál forró vizet. Attól függ mennyire akarjuk folyósra vagy keményre a mázat. Kikeverjük, és szépen rákenjünk a sütemény tetejére. 2-3 órát állni hagyjuk. Jó sütizést kívánok hozzá!:)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 21x23
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 31772
- Feltöltés dátuma: 2015. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szabcsycake
4 recept
Egy kedves ismerősöm puncstortát kért tőlem, mivel még sosem csináltam, így pár recept elolvasása után kreáltam egy sajátot, és elkészítettem először magunknak, hogy biztosan finom tortát süssek neki. Íme az én puncsos sütim :)