Pulykasült vajas pecsenyelével
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
-
1.5 kg pulykafelsőcomb
-
3 közepes db vöröshagyma
-
3 közepes fej fokhagyma
-
3 ek kacsazsír
-
pulykafűszerkeverék ízlés szerint
-
5 dl víz
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
1.5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g pulykafelsőcomb432 kcal
-
54g vöröshagyma20 kcal
-
36g fokhagyma48 kcal
-
9g kacsazsír0 kcal
-
0 kcal
-
100g víz0 kcal
-
8 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1500g pulykafelsőcomb2160 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
180g fokhagyma241 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
38 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
59.5g pulykafelsőcomb86 kcal
-
10.7g vöröshagyma4 kcal
-
7.1g fokhagyma10 kcal
-
1.8g kacsazsír0 kcal
-
0 kcal
-
19.8g víz0 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1132.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 596 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 381.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 306.3 g
Zsír
-
Összesen 114 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1097 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5662.8 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 421 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 2979 mg
-
Nátrium 1170 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 1907 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
- 13% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.2 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Elkészítés
- A pulykacombokat fűszerezzük be. Ha nem akarunk kész fűszert használni, házilag is készíthetünk, az alábbiak szerint: 1 ek só, 1 ek fűszerpaprika, 1 ek őrölt kömény, 1/2 ek feketebors, 1 ek fokhagymapor, 1/2 ek őrölt szerecsendió, 1 ek őrölt koriandermag. A koriander és köménymagot ha száraz serpenyőben megpirítjuk kissé, még jobban előhozzuk az aromákat.
- A sütőtepsit zsírozzuk ki, tegyük bele bőrével lefelé (nem tévedés) a combokat, fektessük mellé a félbevágott hagymákat és fokhagymákat, öntsünk hozzá kb. 2 dl vizet, majd lefedve süssük 180 fokon 1 órát. Az idő leteltével vegyük le a fóliát, a combokat fordítsuk meg, és süssük még egy órán keresztül, amíg szépen megpirul a bőrük is. Időnként pótoljuk az elpárolgott folyadékot alóla kevés vízzel.
- Ellenőrizzük a sültet villával, hogy valóban megpuhult-e, ha igen, vegyük ki a tepsiből, és tegyük vágódeszkára vagy rácsra.
- Készítsük el a pecsenyelevet: először is szűrjük le, a hagymákat is törjük át sűrű szűrőn vagy szitán. Zsírozzuk le, majd kóstoljuk meg. Ízesítsük sóval, frissen őrölt fekete borssal, és az ízének megfelelően hígítsuk kevés vízzel, hogy mennyiségét megnöveljük (kellemes húsízű pecsenyelevet kell kapnunk). Forraljuk fel, majd kevés keményítővel kissé sűrítsük be, végül adjunk hozzá vajdarabkákat.
- A húst szeleteljük fel vékonyan, majd locsoljuk meg a meleg pecsenyelével tálaláskor.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 120 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Egy nagyon egyszerűen elkészíthető és nagyon ízletes sültet készíthetünk pulyka felsőcombból. A szárnyasok közül talán méltatlan helyet foglal el a rangsorban, ezzel a recepttel segíteni szeretnék azoknak, akik nem igazán tudják, mit is kezdjenek ezzel a fajta hússal. Önmagában valóban száraz, mondhatni unalmas, azonban saját pecsenyelevével mégis ragyogó sült készíthető belőle, mindössze a receptem útmutatóját kell követnetek... :)
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!