r
Nosalty Logó

Pulykás zöldséges pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pulykás zöldséges pite
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

366
Kalória
19g
Fehérje
27.2g
Szénhidrátok
19.5g
Zsír
73.7g
Víz
45.7g
Koleszterin
742.5mg
Rost
697.4mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4389 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    884.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 4389 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. 30 dkg lisztet fél teáskanál sóval, 15 dkg margarinnal és 4 evőkanál igen hideg vízzel összegyúrunk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Megpároljuk a zöldségeket, minél többféle, annál jobb, de kétféle mindenképp legyen!
  3. A leveskockából 1,25 dl vízzel "levest" készítünk.
  4. A kockára vágott húst olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba.
  5. A visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a vajat, majd jó alaposan belekeverjük a maradék lisztet; majd a levest és a tejszínt.
  6. Miután felforrt, beletesszük a húst és a zöldségeket.
  7. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
  8. Előmelegítjük a sütőt.
  9. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és kivajazott piteformába fektetjük, úgy hogy pereme is legyen.
  10. Beletöltjük a ragut, és a maradék tésztát a tetejére nyújtjuk. A széleket jól összenyomkodjuk.
  11. Két kb. 1 cm átmérőjű lyukat vágunk a tészta közepébe.
  12. Készre sütjük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy amerikai szakácskönyvben láttam, és nagyon jól nézett ki. Kicsit "macerás", de megéri! Elég nagy adag, és igen laktató!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!