r
Nosalty Logó

Pulykás zöldséges pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pulykás zöldséges pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4389 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 366 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    228.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    549 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4194.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1618 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    167 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 4389 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 30 dkg lisztet fél teáskanál sóval, 15 dkg margarinnal és 4 evőkanál igen hideg vízzel összegyúrunk, és fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Megpároljuk a zöldségeket, minél többféle, annál jobb, de kétféle mindenképp legyen!
  3. A leveskockából 1,25 dl vízzel "levest" készítünk.
  4. A kockára vágott húst olajon megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba.
  5. A visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a vajat, majd jó alaposan belekeverjük a maradék lisztet; majd a levest és a tejszínt.
  6. Miután felforrt, beletesszük a húst és a zöldségeket.
  7. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük.
  8. Előmelegítjük a sütőt.
  9. A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és kivajazott piteformába fektetjük, úgy hogy pereme is legyen.
  10. Beletöltjük a ragut, és a maradék tésztát a tetejére nyújtjuk. A széleket jól összenyomkodjuk.
  11. Két kb. 1 cm átmérőjű lyukat vágunk a tészta közepébe.
  12. Készre sütjük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5243
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Ajánló

Vacsorára kiváló, de svédasztalos büféhez is remek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy amerikai szakácskönyvben láttam, és nagyon jól nézett ki. Kicsit "macerás", de megéri! Elég nagy adag, és igen laktató!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...