r
Nosalty Logó

Pulykafalatok színes zöldséggel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Othello
Pulykafalatok színes zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 352 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3443.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1788 mg
  • Nátrium
    781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2249.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    908 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    320 micro
  • β-karotin
    5002 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    3608 micro
Összesen 1407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kisebb kockára vagy csíkokra vágjuk, a sült csirke-fűszerrel jól beszórjuk, pár órára a hűtőbe tesszük.
  2. A zöldségeket hasonló méretűre daraboljuk, a hagymát, a paradicsomotcikkekre vágjuk.
  3. A padlizsánt darabolás után jól besózzuk, és külön félretesszük. Erről majd le kell önteni a levet, amit ereszt.
  4. Kiolajozzuk a sütőt, felforrósítjuk, majd a húst kicsit átsütjük.
  5. A paradicsom kivételével rászórjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és együtt sütjük tovább. Ne hagyjuk magára, mert könnyen megéghet, kevergessük egy falapát segítségével.
  6. A paradicsomot az utolsó pár percben adjuk hozzá.
  7. Krumplival, rizzsel vagy csak friss kenyérrel fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21221
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Ajánló

A zöldség arányok ízlés szerint variálhatóak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykafalatok színes zöldséggel
Othello 8 recept

Ezt a remek ételt főleg szabad tűzön, vas sütőtárcsán szoktam készíteni, de mivel az egész család nagyon szereti, ezért ősztől tavaszig HOT PAN sütőben készítem. Az íze ugyan kicsit más mint a szabadban készülté, de így is finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...