r
Nosalty Logó

Puha-ropogós fokhagymás-mézes csirkemell

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Oli(E)va
Puha-ropogós fokhagymás-mézes csirkemell
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

959
Kalória
60.7g
Fehérje
51.5g
Szénhidrátok
56.3g
Zsír
224.2g
Víz
299.3g
Koleszterin
1.5g
Rost
21g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Összesen 959 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Összesen 3834 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A panírhoz

A mártáshoz

Összesen 238 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2360.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 959 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.7 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9442.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2454 mg
  • Nátrium
    6129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    896.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    1205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 3834 kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy mélytányérban a liszthez keverjük az összes fűszert.
  2. Egy másik mélytányérban felverjük a tojást a vízzel.
  3. A csirkemellet egy nagyon éles késsel szeletekre vágjuk, kissé kilapogatjuk a szeleteket, finoman klopfolni is lehet, majd besózzuk őket.
  4. Az előkészített csirkeszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, majd megint a lisztbe, a lisztbe jól belenyomkodva.
  5. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a szeleteket, csak egyszer fordítva rajtuk, kb. 5-5 perc mindegyik oldalon.
  6. Míg sülnek, egy kis lábosban összemelegítjük a szószt, nagyon lassú tűzön kb. 5-10 percig forralgatva (vigyázat, habzik az elején, ki ne fusson).
  7. A kész csirkeszeletekről az olajat egy törlőpapíron leitatjuk, és egyenként megmártjuk őket a szószban (aki nem nagyon kedveli az édes-pikánsat, külön is lehet a szószt tálalni).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Ázsiai recept, nem vagyok benne biztos, talán kínai...:) Nagyon finom disznóhúsból is, de azt kicsit jobban ki kell klopfolni, és pár percig tovább sütni. Burgonyapürével vagy rizzsel tálalhatjuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

5 természetes házi gyógymód a vérnyomás csökkentésére

Sajnos Magyarországon a vezető betegségek között áll a magas vérnyomás, amivel muszáj foglalkozni, mert súlyos következményei lehetnek. Az alábbi gyűjtés természetes vérnyomáscsökkentő módszereket mutat be, azonban fontos kiemelni, hogy ezek a megoldások nem helyettesítik az orvos által felírt gyógyszert és a rendszeres viziteket.

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!