r
Nosalty Logó

Puha mézeskalács narancshéjjal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puha mézeskalács narancshéjjal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 7926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 991 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    265.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2581.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1394 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1273.7 g
  • Cukor
    508 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 7926 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 387 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézet a narancs reszelt héjával összemelegítjük, hozzáadjuk a margarint, és amint felolvadt, levesszük a tűzről. Hűlni hagyjuk.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket, valamint a sót.
  3. A tésztát összegyúrjuk, lágy tésztát kapunk, de ne ijedjünk meg, ennek ilyennek kell lennie. Ha tésztánkat jól kidolgoztuk, akkor egy éjszakára folpack-ba csomagolva pihentetjük.
  4. Másnap a tésztánkat vegyük ki a hűtőből, felezzük el, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Enyhén lisztezett asztalon ½ cm vastagra nyújtsuk ki, és különböző formákkal szaggassuk ki. (Ha a tésztánk repedezne, akkor várjunk vele egy pár percet, és lassan nyújtsuk tovább.)
  5. Egy papíros lemezre rakjuk őket, nem túl szorosan egymás mellet, hiszen sülés közben megdagadnak. Előmelegített sütőben sütjük. Nem szabad magára hagyni, gyorsan megsül!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 22386
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan mézeskalács receptet kerestem, amely sütés után rögtön puha. Ez a recept tökéletes, oda kell figyelnünk a sütésre, 6 percnél tovább ne süssük. Mindenkinek ajánlom, aki nem akar napokat várni arra, hogy finom és puha mézeskalácsot ehessen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...