r
Nosalty Logó

Puha burgonyás pogácsa

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Puha burgonyás pogácsa
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A hajtogatáshoz

376
Kalória
9.4g
Fehérje
54.9g
Szénhidrátok
12.7g
Zsír
57.4g
Víz
82g
Koleszterin
2.7g
Rost
1.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 3749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A hajtogatáshoz

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 376 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.3 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6743.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    4564 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    549.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    573.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    453 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 3749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Ha puha, leszűrjük, majd hagyjuk a szűrőben gőzölögni 10-15 percig. Amikor áttörjük, már ne legyen forró, de még legyen langyos. Így mérjünk ki belőle 500 grammot.
  2. A langyos tejbe beleszórjuk a cukrot, elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojásokat, vajat és az élesztős tejet, valamint a burgonyát. Egységes masszát gyúrunk kézzel (a gépet kerüljük, nagyon keménnyé válhat tőle a massza), majd nagyjából 5 percig dagasztjuk.
  3. Kivajazott edényben, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

A hajtogatáshoz

  1. A vajat elkeverjük az áttört burgonyával.
  2. A tésztánkat kelesztés után átgyúrjuk, majd lisztezett felületen egészen vékonyra kinyújtjuk. Elosztjuk rajta a vajas-krumplis masszát, majd felülről behajtjuk a harmadáig, erre pedig az alsó harmadot hajtjuk rá. Az így kapott hosszúkás tésztát elfordítjuk balra 90 fokkal és ismét kinyújtjuk. A hajtogatást még kétszer megismételjük.
  3. Az utolsó hajtogatás után nagyjából ujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk, a pogácsákat sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük egy felvert tojással.
  4. 190 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük: a teteje legyen szép aranybarna. Langyosan, de hidegen is finom, hosszú távon tároljuk konyharuhával letakart tálban.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki és hajtogatjuk a tésztáját: ezekhez nyújt segítséget az alábbi recept.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!