Puha almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bagladi Bettina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
44g joghurt27 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
43g finomliszt155 kcal
-
13g búzadara45 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
150g alma70 kcal
Szósz
-
150g tej84 kcal
-
43 kcal
-
11g narancslé5 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
971
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
175g joghurt107 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
170g finomliszt619 kcal
-
50g búzadara180 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
600g alma281 kcal
Szósz
-
600g tej336 kcal
-
171 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
3877
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
Tészta
-
7.3g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.9g cukor34 kcal
-
3.8g napraforgó olaj33 kcal
-
7.8g joghurt5 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
7.6g finomliszt28 kcal
-
2.2g búzadara8 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
26.7g alma12 kcal
Szósz
-
26.7g tej15 kcal
-
8 kcal
-
2g narancslé1 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
4.4g cukor17 kcal
Összesen
172
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 674.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.7 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 199.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
971
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.1 g
Zsír
-
Összesen 119.7 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2696.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1057 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 779 mg
-
Nátrium 605 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 630.6 g
-
Cukor 403 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 798.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 189 micro
-
Kolin: 492 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 139 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 969 micro
Összesen
3877
kcal
- 4% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
3 db tojás
-
1 csipet só
-
200 g cukor
-
1 dl napraforgó olaj
-
4 csepp vaníliaaroma
-
170 g finomliszt
-
50 g búzadara
-
1 teáskanál sütőpor
-
3 db alma
Szósz
-
6 dl tej
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
1 fél narancsból nyert narancslé
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
Tészta
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd félretesszük. A tojások sárgáját cukorral, olajjal, natúr joghurttal, vaníliaaromával kikeverjük alaposan.
- Hozzákeverjük a lisztet, darát és sütőport is. Sűrű tésztát kaptunk, ehhez 3 részletben óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot. ( az első adag fehérjével lazítjuk csak a masszát, nem baj, ha össze törik benne a hab)
- A kész, piskóta állagú tésztánkat formába öntjük. 2-3 db almát hámozunk, eltávolítjuk a magházat, majd apró kockákra vágjuk és megszórjuk vele a tésztánk tetejét. Picit, óvatosan belenyomkodjuk a masszába egy spatula vagy kanál segítségével.
- Meghintjük vékonyan kristálycukorral (ez karamellizálódik majd rajta) 170 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kb. 20 perc alatt arany barnára sütjük. Tű próbával nézzük, hogy átsült e. Amíg sül, elkészítjük a narancsos krémet is.
Szósz
- 6 dl tejben 1 csomag vaníliapudingot megfőzünk. Kb. 100 g cukorral édesítjük. 1 púpos ek narancsos cukorral ízesítjük.
- Fél narancs héját belereszeljük és fél narancs levét belefacsarjuk. Ha kihűlt a sütemény, jóóó sok narancsos szósszal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2459
- Feltöltés dátuma: 2023. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bagladi Bettina
2 recept