r
Nosalty Logó

Puha almás pite

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bagladi Bettina
Puha almás pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Szósz

971
Kalória
17g
Fehérje
157.7g
Szénhidrátok
29.9g
Zsír
199.6g
Víz
140.7g
Koleszterin
5.1g
Rost
100.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 3877 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Szósz

Összesen 172 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    199.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2696.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1057 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    630.6 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    798.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    492 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    969 micro
Összesen 3877 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd félretesszük. A tojások sárgáját cukorral, olajjal, natúr joghurttal, vaníliaaromával kikeverjük alaposan.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, darát és sütőport is. Sűrű tésztát kaptunk, ehhez 3 részletben óvatosan hozzákeverjük a fehérje habot. ( az első adag fehérjével lazítjuk csak a masszát, nem baj, ha össze törik benne a hab)
  3. A kész, piskóta állagú tésztánkat formába öntjük. 2-3 db almát hámozunk, eltávolítjuk a magházat, majd apró kockákra vágjuk és megszórjuk vele a tésztánk tetejét. Picit, óvatosan belenyomkodjuk a masszába egy spatula vagy kanál segítségével.
  4. Meghintjük vékonyan kristálycukorral (ez karamellizálódik majd rajta) 170 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kb. 20 perc alatt arany barnára sütjük. Tű próbával nézzük, hogy átsült e. Amíg sül, elkészítjük a narancsos krémet is.

Szósz

  1. 6 dl tejben 1 csomag vaníliapudingot megfőzünk. Kb. 100 g cukorral édesítjük. 1 púpos ek narancsos cukorral ízesítjük.
  2. Fél narancs héját belereszeljük és fél narancs levét belefacsarjuk. Ha kihűlt a sütemény, jóóó sok narancsos szósszal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!