Pufi zsemle Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
353
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2811
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 408.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 222 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
353
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 68.2 g
Zsír
-
Összesen 96.1 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3267.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 187 mg
-
Kálcium 417 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 744 mg
-
Nátrium 1773 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 406.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 137.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 761 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 221 mg
-
Retinol - A vitamin: 748 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
2811
kcal
- 10% Fehérje
- 57% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 14.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A fenti sorrendbe beletesszük a kenyérsütőgépbe a tészta alapanyagait és dagasztó/kelesztő programra állítjuk (az élesztőt belemorzsoljuk).
- Ha kézzel csináljuk: kevés tejet meglangyosítunk 1 kk cukorral, belemorzsolt élesztővel, kevés liszttel kovászt csinálunk. Ha felfutott, hozzátesszük a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Sima, rugalmas tésztát kell kapjunk. A duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt, enyhén lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, átgyúrjuk. A liszttel nagyon óvatosan bánjunk, mindig csak egy leheletnyit tegyünk hozzá, ha szükségesnek ítéljük meg.
- 8 egyenő részre osztjuk éskicsit magasra sodorjuk a tenyerünkkel (ahogy a pogácsát formáznánk).
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kicsit távol, mert még kelni fog, 30 percet hagyjuk még kelni.
- A tojást vízzel felverjük, lekenjük a zsemléket, bemelegítjük a sütőt.
- Kb. 2-3 perc után ismét lekenjük, és megsütjük pirosas-halvány aranybarnára.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3937
- Feltöltés dátuma: 2012. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
Nem a klasszikus zsemle, annál puhább, nem törik, nem morzsálódik. A teteje sem lesz hártyavékony, nem horpad be, mint a boltinak. A kelési idő alatt nekem "túlnőtt" a kelesztőtartályon, így lisztezett nyújtódeszkára kiborítottam, letakartam és a hiányzó időt (kb. 20 perc) így pótoltam. A sütési idő változhat, így érdemes odafigyelni rá, ha már szépen színesedni kezd (200-220 fok kb. 30-40 perc). Kiváló kenyér helyettesítő reggelihez, vacsorához vagy szendvicsként. A család étvágyától függően 4-8 főre elég. Érdemes kipróbálni. A fenti alapanyagok mindig vannak itthon, ezért a költséget saccoltam.