r
Nosalty Logó

Pufi zsemle Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Pufi zsemle Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2811 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3267.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2811 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fenti sorrendbe beletesszük a kenyérsütőgépbe a tészta alapanyagait és dagasztó/kelesztő programra állítjuk (az élesztőt belemorzsoljuk).
  2. Ha kézzel csináljuk: kevés tejet meglangyosítunk 1 kk cukorral, belemorzsolt élesztővel, kevés liszttel kovászt csinálunk. Ha felfutott, hozzátesszük a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Sima, rugalmas tésztát kell kapjunk. A duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, enyhén lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, átgyúrjuk. A liszttel nagyon óvatosan bánjunk, mindig csak egy leheletnyit tegyünk hozzá, ha szükségesnek ítéljük meg.
  4. 8 egyenő részre osztjuk éskicsit magasra sodorjuk a tenyerünkkel (ahogy a pogácsát formáznánk).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kicsit távol, mert még kelni fog, 30 percet hagyjuk még kelni.
  6. A tojást vízzel felverjük, lekenjük a zsemléket, bemelegítjük a sütőt.
  7. Kb. 2-3 perc után ismét lekenjük, és megsütjük pirosas-halvány aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3937
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem a klasszikus zsemle, annál puhább, nem törik, nem morzsálódik. A teteje sem lesz hártyavékony, nem horpad be, mint a boltinak. A kelési idő alatt nekem "túlnőtt" a kelesztőtartályon, így lisztezett nyújtódeszkára kiborítottam, letakartam és a hiányzó időt (kb. 20 perc) így pótoltam. A sütési idő változhat, így érdemes odafigyelni rá, ha már szépen színesedni kezd (200-220 fok kb. 30-40 perc). Kiváló kenyér helyettesítő reggelihez, vacsorához vagy szendvicsként. A család étvágyától függően 4-8 főre elég. Érdemes kipróbálni. A fenti alapanyagok mindig vannak itthon, ezért a költséget saccoltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...