r
Nosalty Logó

Puffancs Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Puffancs Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1141.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 744 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5708.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    3397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    731 mg
  • Retinol - A vitamin:
    756 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1022 micro
Összesen 3715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat berakjuk a kenyérsütő gépbe úgy, hogy a folyékony anyagok kerülnek alulra a cukorral és az élesztővel, erre a liszt, de a tejet nem tesszük bele mind, egy részét menet közben adagoljuk hozzá.
  2. Ezután elindítjuk a dagasztó programot, ha nincs gépünk, akkor kézzel végezzük a dagasztást.
  3. Ha kész, 20 percig letakarva pihenni hagyjuk, majd átgyúrjuk, és újabb 20 perc pihenés jön.
  4. A pihenés után 10 egyenlő részre mérjük a tésztánkat, és egyenként zsemléket formálunk belőle.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kellő távolságra egymástól, mivel dagadni fognak. Kicsit felvert egész tojással lekenjük, majd 35-40 percig kelni hagyjuk.
  6. Ha megkelt ismét lekenjük, sütés 190-200 fokon kb. 15-18 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 4191
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Ajánló

Tipp: a tepsibe csak 5 db-ot tegyünk, hogy legyen helye a növekedésre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puffancs Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ha emlékeztek a régi típusú, ma már retronak mondott hamburgerre, azok voltak ilyen puffancsban. Ha van kedvetek érdemes kipróbálni, mert ez a recept tökéletesen visszaadja az élményt. Én most rántott húst tettem bele, de így is isteni! Forrás: Farkas Vilmos oldala

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...