Pudingtorta karamellöntettel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
10g cukor39 kcal
A pudingokhoz
Az összeállításhoz
-
12g babapiskóta44 kcal
-
17g tej9 kcal
A karamell öntethez
Összesen
425
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g cukor232 kcal
A pudingokhoz
Az összeállításhoz
-
70g babapiskóta263 kcal
-
100g tej56 kcal
A karamell öntethez
Összesen
2543
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
A piskótához
-
8.8g tojás11 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
A pudingokhoz
-
2.4g karamellás pudingpor9 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
53.1g tej30 kcal
-
3.2g cukor12 kcal
Az összeállításhoz
-
3.7g babapiskóta14 kcal
-
5.3g tej3 kcal
A karamell öntethez
-
3.2g cukor12 kcal
-
10.6g tej6 kcal
-
0.5g vaníliás pudingpor2 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
Összesen
135
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.7 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
425
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.4 g
Zsír
-
Összesen 48.2 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2972.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 1578 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 918 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424 g
-
Cukor 260 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 127.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 279 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
2543
kcal
- 11% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
135
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojás
-
6 dkg finomliszt
-
6 dkg cukor
A pudingokhoz
-
1 tasak karamellás pudingpor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 l tej
-
6 ek cukor
Az összeállításhoz
-
10 db babapiskóta
-
1 dl tej
A karamell öntethez
-
3 púpozott ek cukor
-
2 dl tej
-
1 ek vaníliás pudingpor
-
1 tk vaj
Elkészítés
A piskótához
- A 3 tojásos piskótához külön választjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájával és a liszttel a habot óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. (Tűpróbáig sütjük.) Tepsiből kivéve hűlni hagyjuk.
- Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalán bőven lelógjon, később be tudjuk fedni vele a tortát.
- Megfőzzük a pudingokat a zacskón lévő előírás szerint3 ek cukorral.
- A tál aljára kevés tejkaramellás pudingot öntünk, a tejben megmártott babapiskótákat kis kihagyásokkal a tál szélére állítgatjuk, a pudingba kissé belenyomkodva.
- A piskótából csíkokat vágunk, és a tál aljára tesszük (a pudingra) szintén kihagyásokkal.
- Ráöntünk egy kevés vaníliás pudingot, ismétteszünk rá piskótacsíkokat, leöntjük a karamellpudinggal. Addig rétegezzük, amíg van a hozzávalókból, a tetejére vékony pudingréteg kerüljön.
- A folpackot szorosan ráhajtogatjuk, és betesszük a hűtőbe. Legalább 2-3 órát legyen a hűtőben (praktikusabb 1 éjszakára bent hagyni).
- Tálalásnál: hajtogassukki a folpackot, tegyünk tányért a tál tetejére, és gyors mozdulattal fordítsuk át, majd a folpackot szedjük le róla.
- A karamell öntethez 3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben, kevergetve.
- A hidegtejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mintha leragadt volna az edény aljára, de ahogy melegszik a tej, a cukor is felolvad. Kevergetve segítsük fel az edény aljáról a cukrot. Ha teljesen felolvadt, tegyük bele a vajat, keverjük el 1-2 percig, kavargatvafőzzük.
- Ha langyosra hűlt, az öntettel atortánkat körbelocsolgatjuk egy kiskanál segítségével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6288
- Feltöltés dátuma: 2013. február 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
A másik süteményből kimaradt a piskóta, volt itthon maradék babapiskóta is. Összepárosítottam. Ez lett belőle.:) A pudingot főzés után melegen kezdjük el önteni, rétegezni. NEM kell megvárni, míg kihűl! A tálam magassága 10 cm, átmérője a tetején 24 cm.