r
Nosalty Logó

Pudingtorta karamellöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Pudingtorta karamellöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Összesen 425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Összesen 2543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Összesen 135 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 425 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2972.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1578 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2543 kcal
  • 11% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 3 tojásos piskótához külön választjuk a tojásokat, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájával és a liszttel a habot óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. (Tűpróbáig sütjük.) Tepsiből kivéve hűlni hagyjuk.
  2. Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalán bőven lelógjon, később be tudjuk fedni vele a tortát.
  3. Megfőzzük a pudingokat a zacskón lévő előírás szerint3 ek cukorral.
  4. A tál aljára kevés tejkaramellás pudingot öntünk, a tejben megmártott babapiskótákat kis kihagyásokkal a tál szélére állítgatjuk, a pudingba kissé belenyomkodva.
  5. A piskótából csíkokat vágunk, és a tál aljára tesszük (a pudingra) szintén kihagyásokkal.
  6. Ráöntünk egy kevés vaníliás pudingot, ismétteszünk rá piskótacsíkokat, leöntjük a karamellpudinggal. Addig rétegezzük, amíg van a hozzávalókból, a tetejére vékony pudingréteg kerüljön.
  7. A folpackot szorosan ráhajtogatjuk, és betesszük a hűtőbe. Legalább 2-3 órát legyen a hűtőben (praktikusabb 1 éjszakára bent hagyni).
  8. Tálalásnál: hajtogassukki a folpackot, tegyünk tányért a tál tetejére, és gyors mozdulattal fordítsuk át, majd a folpackot szedjük le róla.
  9. A karamell öntethez 3 ek cukrot megolvasztunk egy edényben, kevergetve.
  10. A hidegtejben keverjük el a pudingport, ha mézszínűre karamellizálódott a cukor, öntsük rá a tejet. Sisteregni fog, olyan, mintha leragadt volna az edény aljára, de ahogy melegszik a tej, a cukor is felolvad. Kevergetve segítsük fel az edény aljáról a cukrot. Ha teljesen felolvadt, tegyük bele a vajat, keverjük el 1-2 percig, kavargatvafőzzük.
  11. Ha langyosra hűlt, az öntettel atortánkat körbelocsolgatjuk egy kiskanál segítségével.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6288
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A másik süteményből kimaradt a piskóta, volt itthon maradék babapiskóta is. Összepárosítottam. Ez lett belőle.:) A pudingot főzés után melegen kezdjük el önteni, rétegezni. NEM kell megvárni, míg kihűl! A tálam magassága 10 cm, átmérője a tetején 24 cm.

Hozzávalók

A piskótához

A pudingokhoz

Az összeállításhoz

A karamell öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...