Pudingos-tejfölös szelet Gizitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
67g finomliszt243 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
0 kcal
Pudingos-tejfölös krém
Összesen
1062
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
46 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0 kcal
Pudingos-tejfölös krém
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
550g tejföl1089 kcal
Összesen
6354
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
18.1g finomliszt66 kcal
-
11.3g margarin81 kcal
-
4.5g porcukor18 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.9g tejföl2 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
Pudingos-tejfölös krém
-
4.1g vaníliás pudingpor16 kcal
-
22.7g tej13 kcal
-
9.1g porcukor35 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
24.9g tejföl49 kcal
Összesen
289
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 55.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 655.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 189 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.9 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 91.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 472 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 448 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
1062
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.9 g
Zsír
-
Összesen 333.4 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 516 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3935.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 1271 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1132 mg
-
Nátrium 1071 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 767.4 g
-
Cukor 360 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 550.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2832 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 170 micro
-
Kolin: 327 mg
-
Retinol - A vitamin: 2687 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1668 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
6354
kcal
- 4% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 178.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 128 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
400 g finomliszt
-
25 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 ek tejföl
-
1 kk szódabikarbóna
Pudingos-tejfölös krém
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
5 dl tej
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
Tészta
- A liszthez adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a szódabikarbónát, és a kakaót.
- Ezután adjuk hozzá a tejfölt, az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd osszuk el két egyenlő részre. (egy könnyen nyújtható tészta legyen)
- Egy sütőpapírt enyhén lisztezzünk meg, majd az egyik tésztagombócot nyújtsuk ki rajta tepsi méretűre. Ezután a sütőpapírral együtt, emeljük át a tepsibe. (a sütőpapír egy kicsivel lógjon túl a tepsi szélén)
- Ezután öntsük a tésztára egyenletesen az előzőleg elkészített pudingos-tejfölös krémet.
- A tepsiben lévő tészta tetejére ezután egyenletesen kenjük rá a krémet, majd nyújtsuk ki a másik tésztagombócot, és óvatosan helyezzük a krém tetejére.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen. (Én másnapig a hűtőben hagytam)
- Tálalás előtt vegyük ki a süteményt a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Érdemes előző nap elkészíteni, így van ideje a krémnek jól megdermedni. Hűtőben, vagy hideg helyen 2-3 napig eltartható.
Pudingos-tejfölös krém
- A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
- Amikor a puding kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről, majd hűtsük ki teljesen. (Én állandó keverés mellett hűtöttem ki, hogy szép sima krémet kapjak)
- Ezután a teljesen kihűlt pudingos krémhez, apránként keverjük hozzá a tejfölt. (mindenképpen 20%-os tejfölt keverjünk hozzá, mert különben nagyon folyós lesz a krém)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22x32
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 393
- Tegnapi nézettség: 91
- 7 napos nézettség: 798
- Össznézettség: 128036
- Feltöltés dátuma: 2021. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept