Pudinggal töltött sült alma tésztában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
566
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2828
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
51.9g alma24 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
2.3g vaníliás pudingpor9 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
26g leveles tészta96 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
Összesen
147
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 162.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
566
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 127.2 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1929.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 1232 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 377.7 g
-
Cukor 136 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 810.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 103 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 504 micro
Összesen
2828
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
147
kcal
Hozzávalók
-
5 db alma
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
500 g leveles tészta
-
1 db tojás
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, levágjuk a tetejét úgy, hogy később vissza tudjuk rá helyezni, majd eltávolítjuk a magházat is.
- A fahéjat cukorral összekeverjük (ízlés szerint), majd megforgatjuk benne az almákat.
- A pudingot a megszokott módon elkészítjük, és az almákba töltjük. Amint beletöltöttük, az alma levágott tetejét helyezzük vissza.
- A leveles tésztát kinyújtjuk kb 0,5 cm vastagságúra, csíkokra vágjuk és szépen rátekerjük az almákra, lentről felfelé haladva. A betekert almák tetejére díszként tehetünk tésztából megformázott leveleket is.
- Bekenjük tojássárgájával és már mehet is a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4215
- Feltöltés dátuma: 2013. január 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az almákat megtölthetjük még: csokis pudinggal, gesztenyepürével, karamellel, csokival, nutella-krémmel, lekvárral vagy akár dióval is.