r
Nosalty Logó

Pudinggal töltött kelt tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Pudinggal töltött kelt tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 242 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5078.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    3164 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    702 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    381 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    572 micro
Összesen 3446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet az élesztővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos tejet és a többi hozzávalót, és tésztává dagasztjuk.
  2. A töltelékhez elkészítjük az ízlés szerint kiválasztott pudingot, és hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd két részre osztjuk. A tészta egyik felét 8 egyenlő darabra vágjuk, és enyhén kinyújtjuk. A tésztadarabkákat megtöltjük pudinggal, majd gombócokká gyúrjuk és kört formálva a sütőpapíros tepsire helyezzük.
  4. A tészta másik felét 16 egyenlő darabra vágjuk, enyhén kinyújtjuk és megtöltjük pudinggal, és szintén gombócokat formázunk belőle, és 8 darabot a körön belülre, 8 darabot pedig a körön kívülre helyezünk.
  5. A süteményt a tepsiben legalább 15 percig meleg helyen pihentetjük.
  6. Sütés előtt a sütemény tetejét 1 ek tej és 1 tojás keverékével megkenjük.
  7. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15248
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept sajnos nem saját ötlet, az egyik újságban láttam, és kedvet kaptam hozzá. Az eredeti recept alapján kétfajta pudingból készül a süti. A nagyobb gombócok vaníliából, a kicsik csokiból. Én csak csokiból készítettem el, és nagyon-nagyon finom, és nem olyan nehéz elkészíteni, mint azt gondolná az ember. Ha vendégeket vársz, ajánlom figyelmedbe! Próbáld ki!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...