r
Nosalty Logó

Puddrica leccese - gluténmentes

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Puddrica leccese - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 538 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2854.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    1820 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    255 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1436 micro
Összesen 2146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mielőtt nekikezdünk, győződjünk meg róla, hogy az összes hozzávaló szobahőmérsékletű.
  2. Alisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, jól összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, a langyos vizet, a sót, az olívaolajat, s végül a szárított élesztőt.
  3. Az egészet jól összedolgozzuk (lehet dagasztógéppel is, úgy gyorsabb), amíg sima, elasztikus tésztát nem kapunk. Letakarjuk celofánnal, meleg helyen kelni hagyjuk (35-40 perc), amíg duplájára nem nő.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kelt tésztát pedig 2 részre osztjuk.
  5. Lisztezett sütőpapíron az egyik részből nedves kézzel kör alakú, 5 cm átmérőjű pogácsákat formázunk, ezekbe egyenként belenyomjuk a nyers tojásokat.
  6. A tészta másik részéből nedves kézzel kb. 1 cm vastag, 8 cm hosszú hengereket nyújtunk, és minden cipócskára, a tojás tetejére X formában kettőt-kettőt rátapasztunk.
  7. A tetejét tojássárgájával megkenjük, majd 35-40 perc alatt megsütjük, ezalatt a sütő ajtaját nem nyitjuk ki!
  8. A végén tűpróbát végzünk, ha kell, még utánsütjük. Ha elkészült, a tepsiről levéve hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5423
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 03.

Ajánló

Gluténmentes lisztként használhatjuk a következőket pl.: 100 g dr.Schär liszt, 100 g hajdinaliszt, 50 g amarantliszt, 50 g rizsliszt, 25 g kukorica- és 25 g burgonyakeményítő

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti, nem gluténmentes recept itt. Ez a recept kihívás volt a számomra és sikerült :) A párom kívánsága volt, mert náluk ez a cipócska hagyomány, így húsvétkor megleptem vele, nagyon örült neki. A legfinomabb frissen, húsvéti reggelinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...