r
Nosalty Logó

Provence-i naplemente - paradicsomos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Provence-i naplemente - paradicsomos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 1750 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Sütés

Összesen 158 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    843.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    829 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3372.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    2236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    738.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    593 micro
  • α-karotin
    606 micro
  • β-karotin
    3317 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 1750 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1400 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Sütés

Elkészítés

Tészta

  1. A vajat, kacsazsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a felvert tojást.
  2. Az összegyúrt tésztát folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. A sütőt 190 fokra melegítjük.
  4. Pihentetés után kinyújtjuk a tésztát, majd belesimítjuk egy 25 cm átmérőjű, kerek lepényformába.

Töltelék

  1. Keverjük össze a mustárt, a sűrű joghurtot az összevagdalt olívabogyóval.
  2. Kenjük egyenletesen a lepénylapra.
  3. Rendezzük el rajta a paradicsomszeleteket. Fűszerezzük, és szórjuk meg kakukkfűlevelekkel.

Sütés

  1. Süssük 40 percig 190 fokon. Miután a sütőből kivettük, a pite tetejét locsoljuk meg 3 ek. olívaolajjal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1895
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Végre egy pite, amely nem édes!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...