r
Nosalty Logó

Provence-i csirkecomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Provence-i csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3493.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    2968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10481.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    8903 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    199 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    434 micro
Összesen 1592 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, megszárítjuk, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerinti mennyiségben megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel, tepsibe fektetjük.
  2. Alá kevés olívaolajat öntünk, a combokat bőrös felükkel lefelé fektetjük a tepsibe, tetejére szeletelt fokhagymát és citromot borítunk.
  3. Ha fér, mellé tesszük az olajjal lespriccelt burgonya cikkeket, megszórjuk fűszersóval.
  4. Fóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben sütjük fél órát, majd a fóliát levéve megpirítjuk a húst és a krumplit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 11228
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provence-i csirkecomb
Évi néni 1830 recept

Egész héten nagyon el vagyok havazva, azt sem tudom hova kapjak, ezért természetesen előnyben részesítem a gyorsan, kevés munkával elkészíthető ebédeket. Nem szoktam fűszersókat használni, de a zsarnok (fiam) megjegyezte, hogy igazán vehetnék ilyesmit. Most hajlottam rá, mert miért ne tegyek a gyerek kedvébe, ha még időt is spórolhatok vele. Így gyorsan összedobtam, aztán már csak tálalni és falatozni kell. Egyöntetűen az egész családomnak tetszett a "falat" (ezt a kifejezést fiam nagyon utálja. Miért?).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...