Provence-i csirkecomb
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
531
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1592
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
80
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.9 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3493.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 353 mg
-
Nátrium 2968 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 313.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
531
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.7 g
Zsír
-
Összesen 79.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10481.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 256 mg
-
Foszfor 1059 mg
-
Nátrium 8903 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 941.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 138 micro
-
Kolin: 260 mg
-
Retinol - A vitamin: 109 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 434 micro
Összesen
1592
kcal
- 7% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 453 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
3 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
2 ek provence-i fűszerkeverék (kakukkfű, petrezselyem, tárkony, majoranna, rozmaring, bazsalikom, szurokfű, levendula)
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk, megszárítjuk, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerinti mennyiségben megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel, tepsibe fektetjük.
- Alá kevés olívaolajat öntünk, a combokat bőrös felükkel lefelé fektetjük a tepsibe, tetejére szeletelt fokhagymát és citromot borítunk.
- Ha fér, mellé tesszük az olajjal lespriccelt burgonya cikkeket, megszórjuk fűszersóval.
- Fóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben sütjük fél órát, majd a fóliát levéve megpirítjuk a húst és a krumplit.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 11292
- Feltöltés dátuma: 2012. december 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Egész héten nagyon el vagyok havazva, azt sem tudom hova kapjak, ezért természetesen előnyben részesítem a gyorsan, kevés munkával elkészíthető ebédeket. Nem szoktam fűszersókat használni, de a zsarnok (fiam) megjegyezte, hogy igazán vehetnék ilyesmit. Most hajlottam rá, mert miért ne tegyek a gyerek kedvébe, ha még időt is spórolhatok vele. Így gyorsan összedobtam, aztán már csak tálalni és falatozni kell. Egyöntetűen az egész családomnak tetszett a "falat" (ezt a kifejezést fiam nagyon utálja. Miért?).