Provanszi sótésztában sült egész csirke
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Sajtospiritos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Sótészta elkészítése
-
63g só0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g sör11 kcal
-
25g víz0 kcal
Csirke sütése
-
400g csirke585 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
985
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Sótészta elkészítése
-
250g só0 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g sör43 kcal
-
100g víz0 kcal
Csirke sütése
-
1600g csirke2339 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
3937
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Sótészta elkészítése
-
9.4g só0 kcal
-
15.1g finomliszt55 kcal
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.8g sör2 kcal
-
3.8g víz0 kcal
Csirke sütése
-
60.3g csirke88 kcal
-
1.7g petrezselyem1 kcal
Összesen
149
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.7 g
Zsír
-
Összesen 42.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25275 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 24491 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 284.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 159 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
985
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 262.9 g
Zsír
-
Összesen 168.4 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 101099.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 325 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 355 mg
-
Foszfor 2095 mg
-
Nátrium 97963 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 312.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1137.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 636 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 756 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 709 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2274 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2574 micro
Összesen
3937
kcal
- 14% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3807.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 3690 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
149
kcal
Hozzávalók
Sótészta elkészítése
-
250 g só
-
400 g finomliszt
-
4 db tojásfehérje
-
2 teáskanál kakukkfű
-
2 teáskanál rozmaring
-
1 teáskanál majoranna
-
1 teáskanál bors
-
1 dl sör
-
1 dl víz
Csirke sütése
-
1 db csirke
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
Sótészta elkészítése
- A tojásfehérjéket pár perc alatt keverjük habosra, majd a többi hozzávalóval keverjük össze. Öntsük bele a sört és a vizet. Kezdjük el összedolgozni a tésztát.
- Gyurma állagú tésztát gyúrjunk öt perc alatt, szükség esetén tegyünk még hozzá vizet vagy lisztet.
- A kész tésztát szedjük ketté, és nyújtsuk ki őket 1,5-2 cm vastagságú négyzet alakúra.
Csirke sütése
- Egy nagyobb tűzálló tál aljára tegyünk sütőpapírt, az egyik tésztalapot helyezzük rá. Nem baj, ha lelóg a szélén, majd fektessük rá a csirkét.
- Tegyük a tetejére a felaprított petrezselymet. Takarjuk le a másik tésztalappal. Nem kell szorosan. A széleket hajtsuk vissza, és nyomkodjuk össze. Ha túl sok lenne a tészta, akkor vágjunk le belőle bátran, a lényeg az, hogy teljesen be tudjuk takarni vele a csirkét.
- Előmelegített sütőben 2,5-3 órán át 180 C-on süssük. A tésztaburok miatt sok időre lesz szükség, de a végeredmény annyira ízletes, hogy szerintem megéri.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 160 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 2188
- Feltöltés dátuma: 2015. május 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sajtospiritos
57 recept
Ezt a receptet agyagban a legjobb elkészíteni, de megteszi a sótészta is. A recept nehézsége csak az előkészítésben van.