r
Nosalty Logó

Profiterol Cukormanufaktúra Xilit konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Cukormanufaktúra Xilit
Profiterol Cukormanufaktúra Xilit konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

845
Kalória
21.3g
Fehérje
91.5g
Szénhidrátok
42.4g
Zsír
136.2g
Víz
315.1g
Koleszterin
2.1g
Rost
31.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 3374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Vegyünk elő egy mélyebb lábost, majd a liszt és a tojások kivételével mérjünk ki és töltsünk bele mindent. Kezdjük el melegíteni az edényben a hozzávalókat - folyamatosan kevergessük. Amikor elkezd forrni, adagoljuk hozzá a lisztet is, és keverjük egészen addig, amíg szépen el nem válik az edény falától.
  2. Vegyük elő a habverőgépet, és kezdjük el folyamatosan keverni vele a lisztes tésztát. Keverés közben üssük bele a tojásokat, akkor jó, ha összeáll szép, homogén masszává. Vegyünk elő egy tepsit, és tegyünk az aljára sütőpapírt. A masszát töltsük egy habzsákba, és nyomjunk egységes méretű halmokat a tepsibe.
  3. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra, az aljában helyezzünk el egy vízzel töltött edényt, majd ha elérte a megfelelő hőfokot, tegyük be a tésztát. Ha szép barnák a tésztahalmok, húzzuk ki a sütőből a tepsit, és tegyük félre.
  4. A töltelékhez elővett tojásokat válasszuk ketté, a sárgájákat keverjük simára a Cukormanufaktúra Xilittel, a Cukormanufaktúra Vanilincukorral, majd adjuk hozzájuk a tejet is. A fehérjéket verjük kemény habbá, majd tegyük félre. A cukros-tojásos tejet tegyük fel főni, majd folyamatos keverés mellett, ha már elválik az edény falától, vegyük le a tűzről. Pár gyors, de óvatos mozdulattal keverjük hozzá a fehérjét.
  5. Miután kihűlt a krém, már csak bele kell tölteni a tésztahalmokba: adagoljuk habzsákba a vaníliás krémet, majd töltsük a gombócok közepébe. A tetejét ízlés szerint édesíthetjük csokiöntettel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 210 °C

Megéri belevágni a töltött fánkok készítésébe, többszörösen megtérül fáradozásunk! Cukormanufaktúra

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!