Profiterol Cukormanufaktúra Xilit konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Cukormanufaktúra Xilit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
1g xilit3 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g víz0 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
25g porcukor97 kcal
-
10 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
88g tej49 kcal
-
41g tojás52 kcal
Összesen
845
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
5g xilit12 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g víz0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
350g tej196 kcal
-
165g tojás208 kcal
Összesen
3374
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
0.3g xilit1 kcal
-
16.3g finomliszt59 kcal
-
16.3g víz0 kcal
-
8.3g napraforgó olaj73 kcal
-
14.3g tojás18 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
6.5g porcukor25 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
22.8g tej13 kcal
-
10.7g tojás14 kcal
Összesen
220
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 42.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 665.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 136.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 257 mg
-
Retinol - A vitamin: 136 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 440 micro
Összesen
845
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.1 g
Zsír
-
Összesen 169.8 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 54 g
-
Koleszterin 1260 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2663.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 210 mg
-
Kálcium 644 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 111 mg
-
Foszfor 1006 mg
-
Nátrium 673 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.9 g
-
Cukor 126 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 544.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 56 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 278 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 1028 mg
-
Retinol - A vitamin: 542 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1760 micro
Összesen
3374
kcal
- 7% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1 teáskanál xilit
-
25 dkg finomliszt
-
2.5 dl víz
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
4 db tojás
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
10 dkg porcukor
-
1 ek vaníliás cukor
-
6 dkg finomliszt
-
3.5 dl tej
-
3 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Vegyünk elő egy mélyebb lábost, majd a liszt és a tojások kivételével mérjünk ki és töltsünk bele mindent. Kezdjük el melegíteni az edényben a hozzávalókat - folyamatosan kevergessük. Amikor elkezd forrni, adagoljuk hozzá a lisztet is, és keverjük egészen addig, amíg szépen el nem válik az edény falától.
- Vegyük elő a habverőgépet, és kezdjük el folyamatosan keverni vele a lisztes tésztát. Keverés közben üssük bele a tojásokat, akkor jó, ha összeáll szép, homogén masszává. Vegyünk elő egy tepsit, és tegyünk az aljára sütőpapírt. A masszát töltsük egy habzsákba, és nyomjunk egységes méretű halmokat a tepsibe.
- Melegítsük elő a sütőt 210 fokra, az aljában helyezzünk el egy vízzel töltött edényt, majd ha elérte a megfelelő hőfokot, tegyük be a tésztát. Ha szép barnák a tésztahalmok, húzzuk ki a sütőből a tepsit, és tegyük félre.
- A töltelékhez elővett tojásokat válasszuk ketté, a sárgájákat keverjük simára a Cukormanufaktúra Xilittel, a Cukormanufaktúra Vanilincukorral, majd adjuk hozzájuk a tejet is. A fehérjéket verjük kemény habbá, majd tegyük félre. A cukros-tojásos tejet tegyük fel főni, majd folyamatos keverés mellett, ha már elválik az edény falától, vegyük le a tűzről. Pár gyors, de óvatos mozdulattal keverjük hozzá a fehérjét.
- Miután kihűlt a krém, már csak bele kell tölteni a tésztahalmokba: adagoljuk habzsákba a vaníliás krémet, majd töltsük a gombócok közepébe. A tetejét ízlés szerint édesíthetjük csokiöntettel is.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2853
- Feltöltés dátuma: 2015. június 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Cukormanufaktúra Xilit
10 recept
Megéri belevágni a töltött fánkok készítésébe, többszörösen megtérül fáradozásunk! Cukormanufaktúra