r
Nosalty Logó

Profiterol Cukormanufaktúra Xilit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cukormanufaktúra Xilit
Profiterol Cukormanufaktúra Xilit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 845 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    169.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2663.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    544.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 3374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Vegyünk elő egy mélyebb lábost, majd a liszt és a tojások kivételével mérjünk ki és töltsünk bele mindent. Kezdjük el melegíteni az edényben a hozzávalókat - folyamatosan kevergessük. Amikor elkezd forrni, adagoljuk hozzá a lisztet is, és keverjük egészen addig, amíg szépen el nem válik az edény falától.
  2. Vegyük elő a habverőgépet, és kezdjük el folyamatosan keverni vele a lisztes tésztát. Keverés közben üssük bele a tojásokat, akkor jó, ha összeáll szép, homogén masszává. Vegyünk elő egy tepsit, és tegyünk az aljára sütőpapírt. A masszát töltsük egy habzsákba, és nyomjunk egységes méretű halmokat a tepsibe.
  3. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra, az aljában helyezzünk el egy vízzel töltött edényt, majd ha elérte a megfelelő hőfokot, tegyük be a tésztát. Ha szép barnák a tésztahalmok, húzzuk ki a sütőből a tepsit, és tegyük félre.
  4. A töltelékhez elővett tojásokat válasszuk ketté, a sárgájákat keverjük simára a Cukormanufaktúra Xilittel, a Cukormanufaktúra Vanilincukorral, majd adjuk hozzájuk a tejet is. A fehérjéket verjük kemény habbá, majd tegyük félre. A cukros-tojásos tejet tegyük fel főni, majd folyamatos keverés mellett, ha már elválik az edény falától, vegyük le a tűzről. Pár gyors, de óvatos mozdulattal keverjük hozzá a fehérjét.
  5. Miután kihűlt a krém, már csak bele kell tölteni a tésztahalmokba: adagoljuk habzsákba a vaníliás krémet, majd töltsük a gombócok közepébe. A tetejét ízlés szerint édesíthetjük csokiöntettel is.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2853
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Profiterol Cukormanufaktúra Xilit konyhájából
Cukormanufaktúra Xilit 10 recept

Megéri belevágni a töltött fánkok készítésébe, többszörösen megtérül fáradozásunk! Cukormanufaktúra

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...