r
Nosalty Logó

Prézlis karfiol egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Prézlis karfiol egyszerűen
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakott karfiolhoz

514
Kalória
8.6g
Fehérje
32.4g
Szénhidrátok
39.7g
Zsír
140.8g
Víz
109.6g
Koleszterin
2.5g
Rost
7.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rakott karfiolhoz

Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rakott karfiolhoz

Összesen 3072 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A rakott karfiolhoz

Összesen 174 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    140.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    263 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 514 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4501 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1220 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    1902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    845 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3072 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

A rakott karfiolhoz

  1. A karfiolt megtisztítjuk (ha szépek, a leveleit félretesszük), majd egyenlő méretű, közepes rózsákra bontjuk. A rózsákat egy nagy lábosba tesszük és melléjük öntünk annyi vizet, hogy az nagyjából félig ellepje a zöldséget. A vizet alaposan sózzuk meg. Felforraljuk a vizet, majd fedő alatt addig pároljuk a karfiolt, míg egy kést könnyen bele nem tudunk szúrni (nagyjából 15 perc). Ekkor leszűrjük és félretesszük.
  2. A vajat kockákra vágjuk, majd egy serpenyőbe tesszük. Megbarnítjuk a vajat: először kevergetve teljesen felolvasztjuk, majd közepes-alacsony lángon addig főzzük, míg először szét nem válik. Ekkor szemcsék jelennek meg benne, amelyek eleinte fehér, majd egyre mélyebb színt vesznek fel. Addig főzzük kavargatva a vajat, míg a szemcsék aranybarnák nem lesznek. A vaj ekkor diós aromákat áraszt: ne főzzük tovább, mert odaég.
  3. A zsemlemorzsát a barnított vajba szórjuk, majd elkeverjük és alaposan megpirítjuk a morzsát.
  4. A tejfölt egy tálba tesszük, majd belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a mustárt, sózzuk és borsozzuk.
  5. A jénai edényünk alját kikenjük tejföllel. Ezen elrendezzük a megpárolt karfiolrózsákat, majd lecsorgatjuk őket a maradék tejföllel és megszórjuk a zsemlemorzsával.
  6. 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Ha a karfiol levele ép és szép, készíthetünk belőle savanyított köretet (ecetes felöntőlében).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Sokan úgy gondolnak a prézlis karfiolra, mint egy halálunalmas, szomorkás zöldségköretre, miközben ebből a rakottasból válhat ám igazán ízletes és különleges főfogás is. Csak néhány aprósággal érdemes kiegészíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Puha burgonyás pogácsa

Ugyan az összes pogácsák közül a burgonyás néz ki a legszerényebben, mégis ez a verzió rendelkezik az egyik leglégiesebb, legkönnyedebb állaggal. Persze csak akkor, ha jól dolgozzuk ki ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!