r
Nosalty Logó

Pozsonyi kiflik-háromféle töltelékkel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Pozsonyi kiflik-háromféle töltelékkel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

562
Kalória
10.2g
Fehérje
63.1g
Szénhidrátok
31.3g
Zsír
48.5g
Víz
61.4g
Koleszterin
5.7g
Rost
22.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 5618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    313 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5214.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1766 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

Víz

  • Összesen
    485.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 5618 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a töltelékeket.
  2. A kókuszhoz 5 dkg cukrot, a mákhoz és a dióhoz 7,5-7,5 dkg cukrot keverünk. A vizet felforraljuk és elosztjuk a háromféle tölteléken.
  3. Ha esetleg száraznak tűnik valamelyik töltelék, akkor adhatunk hozzá még forró vizet. Inkább apránként keverjük hozzájuk a vizet, nehogy folyós legyen bármelyik is.
  4. A dióhoz hozzákeverjük a fahéjat, a mákhoz a fél citrom héját. Félretesszük őket.
  5. A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, a porcukrot, belemorzsoljuk a hideg margarint, az élesztőt, a tojássárgákat is beleütjük. Hozzáadjuk a hideg tejet, és dagasztás közben a hideg vizet is apránként.
  6. Egy viszonylag kemény tésztát kapunk. Jól dolgozzuk ki.
  7. Fontos, hogy a gyúráshoz és a nyújtásnál se használjunk plusz lisztet.
  8. Háromfelé vágjuk a tésztát.
  9. Minden részt 10 felé vágunk, és kis golyókká formáljuk őket. A golyókat ovális alakra nyújtjuk. Ha megvan tíz ilyen kis ovális lap, akkor valamelyik tölteléket magunkhoz vesszük és hosszában elosztjuk rajtuk.
  10. A szélesebb felétől feltekerjük a tésztát, kiflivé formáljuk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  11. Ezt megcsináljuk a másik két töltelékkel is.
  12. A kifliket lekenjük tojássárgával és hűvös helyen legalább két órát pihentetjük. Így rászárad a sárgája is.
  13. Ha letelt a pihentetés ideje, lekenjük a fehérjével is, ismét két órát vagy akár egy éjszakán át pihentetjük.
  14. Ekkor visszavisszük a meleg konyhába, hagyjuk húsz percig "átmelegedni".
  15. Egy hústűvel, vagy fogpiszkálóval megszurkáljuk őket és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
  16. Egy-egy tepsi kifli nálam 20-20 percig sült.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40*40*3

Karácsonyi céges reggelire készítettem a kifliket, életemben először. A bevásárlásnál úgy emlékeztem, hogy van otthon elég dióm és mákom, amikor hazaértem, viszont csak 10-10 dkg-nyit találtam belőlük. Ekkor jött az ötlet: legyen kókuszos is! És milyen finom lett..Nem szokványos, de meglepő és finom. Mind elfogyott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!