Posírozott lazac aromás fűszerekkel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
85 °C
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
325
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1296
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
111
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.5 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1017.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 656 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 208.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 1088 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 88 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
325
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 460 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4070.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 314 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 277 mg
-
Foszfor 2624 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 835.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 42 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 4350 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 80 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 951 mg
-
Retinol - A vitamin: 350 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
1296
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.6 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 372 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
-
1 kg lazac
-
koriandermag ízlés szerint
-
köménymag ízlés szerint
-
édesköménymag ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Irdaljuk be 3 centinként a lazac bőrös oldalát.
- Tömködjünk apróra vágott gyömbért vagy citromhéjat a vágásokba.
- Tegyük a lazacot egy pároló edénybe, és tegyük be a sütőbe, a 2. polcra.
- Állítsuk be a Vital programot 85 °C-ra, és pároljuk 25-35 percig attól függően, mennyire vastag a hal húsa. Végül ízesítsük sóval, borssal.
- Sütés hőfoka: 85 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4189
- Feltöltés dátuma: 2013. december 02.
Ajánló
A posírozott lazacot gőzben lehet a legegyszerűbben elkészíteni; ízesítse aromadús fűszerekkel, tálalja meleg citromos vajjal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Aromás fűszerekkel készült lazac-különlegesség az Electrolux konyhájából.