r
Nosalty Logó

Portugál fahéjas-narancsos kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Portugál fahéjas-narancsos kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Összesen 1444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához: melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. A leveles tésztát szeljük olyan hosszúra, amilyen széles, a maradékot rakjuk el a hűtőbe későbbi felhasználásra.
  3. Hintsük meg a tésztalapot a fahéjjal és a cukorral, majd egyenletesen oszlassuk el. Tekerjük fel a tésztalapot. Szeljünk kb. 2,5-3 centis csigákat, és lapítsuk ki őket.
  4. Nyomkodjuk a kilapított korongokat egy muffin formába (ez a mennyiség 6-8 korongocskára elég) úgy, hogy a széle feljöjjön a forma falán.
  5. Helyezzük a muffin formát a sütőbe 10 percre, vagy míg aranybarna nem lesz.
  6. A töltelékhez: egy tálba szedjünk kb. 125 g natúr görög joghurtot. Keverjük bele a mézet, vanília sűrítményt vagy kivonatot (semmiképp sem aroma), az egész tojást és a narancs reszelt héját. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint édesítsük.
  7. A sütőből kivett és aranybarna gombócokat egy kanál segítségével nyomkodjuk vissza, hogy fészket képezzünk bennük, majd töltsük bele a tölteléket, és helyezzük vissza a sütőbe 6-8 percre.
  8. A tetejére készítsünk karamell bevonatot. Hevítsünk fel a közepesnél enyhé kisebb lángon 3-4 evőkanál barna cukrot egy serpenyőben, és mikor olvadásnak indul, facsarjuk bele a lereszelt narancs felének a levét. Ez visszahűti a cukrot, de további forralással is még felolvad a cukor, és miközben enyhén habzik, egy kanállal óvatosan kavargassuk körbe, hogy ne égjen le a cukor. Mikor már egészen habos, szinte levegős állaga van, vegyük le a gázról a serpenyőt, és kanalazzuk a kosárkák tetejére. FONTOS!!! Még véletlenül se nyúljunk a forró karamellhez, mert égési sérülést okoz!!! A kiöntése előtt érdemes a kosárkákat egy grillrácsra helyezni, és alá sütőpapírt vagy szalvétát rakni, a tisztítás megkönnyítése végett.
  9. Langyosan fogyasztva a legjobb, ekkor még enyhén lágy a karamell, és nem ropog a fogunk alatt.:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4378
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept természetesen nem saját ötlet. A Jamie Oliver 30 perces kajáiból merítettem, de mindenképp ki kell próbálni. Istenien frissítő narancsos íze egy pohár tejeskávéval vagy akár egy gyümölcsös borral a fellegekbe repíti az embert.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...