Portugál fahéjas-narancsos kosárka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
92g leveles tészta340 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g barna cukor13 kcal
Töltelékhez
-
20g görög joghurt21 kcal
-
8g méz25 kcal
-
0 kcal
-
2g narancshéj2 kcal
-
18g tojás23 kcal
Karamellhez
-
13g barna cukor51 kcal
-
15g narancslé7 kcal
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
Töltelékhez
-
60g görög joghurt62 kcal
-
25g méz76 kcal
-
0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
55g tojás69 kcal
Karamellhez
-
40g barna cukor152 kcal
-
45g narancslé21 kcal
Összesen
1444
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Tésztához
-
52.9g leveles tészta196 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.9g barna cukor7 kcal
Töltelékhez
-
11.5g görög joghurt12 kcal
-
4.8g méz15 kcal
-
0.8g vanília kivonat0 kcal
-
1.2g narancshéj1 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
Karamellhez
-
7.7g barna cukor29 kcal
-
8.7g narancslé4 kcal
Összesen
277
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.6 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.5 g
Zsír
-
Összesen 72.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 862.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.7 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 85.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 147 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
1444
kcal
- 7% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
277
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
2 teáskanál fahéj
-
2 teáskanál barna cukor
Töltelékhez
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 db tojás
Karamellhez
-
4 ek barna cukor
-
1 fél narancsból nyert narancslé
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához: melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
- A leveles tésztát szeljük olyan hosszúra, amilyen széles, a maradékot rakjuk el a hűtőbe későbbi felhasználásra.
- Hintsük meg a tésztalapot a fahéjjal és a cukorral, majd egyenletesen oszlassuk el. Tekerjük fel a tésztalapot. Szeljünk kb. 2,5-3 centis csigákat, és lapítsuk ki őket.
- Nyomkodjuk a kilapított korongokat egy muffin formába (ez a mennyiség 6-8 korongocskára elég) úgy, hogy a széle feljöjjön a forma falán.
- Helyezzük a muffin formát a sütőbe 10 percre, vagy míg aranybarna nem lesz.
- A töltelékhez: egy tálba szedjünk kb. 125 g natúr görög joghurtot. Keverjük bele a mézet, vanília sűrítményt vagy kivonatot (semmiképp sem aroma), az egész tojást és a narancs reszelt héját. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint édesítsük.
- A sütőből kivett és aranybarna gombócokat egy kanál segítségével nyomkodjuk vissza, hogy fészket képezzünk bennük, majd töltsük bele a tölteléket, és helyezzük vissza a sütőbe 6-8 percre.
- A tetejére készítsünk karamell bevonatot. Hevítsünk fel a közepesnél enyhé kisebb lángon 3-4 evőkanál barna cukrot egy serpenyőben, és mikor olvadásnak indul, facsarjuk bele a lereszelt narancs felének a levét. Ez visszahűti a cukrot, de további forralással is még felolvad a cukor, és miközben enyhén habzik, egy kanállal óvatosan kavargassuk körbe, hogy ne égjen le a cukor. Mikor már egészen habos, szinte levegős állaga van, vegyük le a gázról a serpenyőt, és kanalazzuk a kosárkák tetejére. FONTOS!!! Még véletlenül se nyúljunk a forró karamellhez, mert égési sérülést okoz!!! A kiöntése előtt érdemes a kosárkákat egy grillrácsra helyezni, és alá sütőpapírt vagy szalvétát rakni, a tisztítás megkönnyítése végett.
- Langyosan fogyasztva a legjobb, ekkor még enyhén lágy a karamell, és nem ropog a fogunk alatt.:)
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4394
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A recept természetesen nem saját ötlet. A Jamie Oliver 30 perces kajáiból merítettem, de mindenképp ki kell próbálni. Istenien frissítő narancsos íze egy pohár tejeskávéval vagy akár egy gyümölcsös borral a fellegekbe repíti az embert.