r
Nosalty Logó

Pörköltes szusi

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
aragorn
Pörköltes szusi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölt

sushi

Összesen 1128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölt

sushi

Összesen 3390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

pörkölt

sushi

Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    1257 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    708.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    4108 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 1128 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    163.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6159.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1536 mg
  • Nátrium
    3771 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1349 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1071 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    12324 micro
  • β-crypt
    748 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2805 micro
Összesen 3390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

pörkölt

sushi

Elkészítés

pörkölt

  1. Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezt követően elkeverjük rajta a pirospaprikát, ügyelve, hogy ne tapadjon le, máskülönben keserű ízt ad az ételnek.
  2. Miután összekevertük a hagymát a pirospaprikával, beletesszük a feldarabolt csirkét a lábosba, és felöntjük egy kis vízzel. Sózzuk, paprikakrémmel (Piros Arany) ízesítjük, ha csípősen szeretnénk, teszünk bele egy kevés chilit, majd fedél alatt hagyjuk főni közepes lángon.
  3. A csirkehús egy óra alatt megfő, féltávnál hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és paprikát.

sushi

  1. A rizst kevés sóval főzzük meg, majd hagyjuk egy pár percet hűlni.
  2. Közben a rizsecetet, a cukrot és a sót összekeverjük egy üvegben, és addig rázzuk, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne.
  3. A rizst egyenletesen terítsük ki egy lapostányérra, és öntsük rá a rizsecetet. Keverjük fel a rizst, hogy minden részére jusson belőle. Tegyük be a hűtőbe legalább fél órára.
  4. A bambusztekercsre fektessünk rá egy nori lapot (fél lap is elég, akkor több, de kisebb átmérőjű szusink lesz), és ezen enyhén vizes kézzel - hogy ne tapadjon az ujjainkra - egyengessük el a rizs egy részét. A rizsnek nem kell teljesen a nori lap széléig érni, és ne legyen túl vastag a réteg.
  5. A rizsre hosszanti irányban nagyon megfontoltan kenjünk el egy kevés wasabit (senki nem mondja, hogy nem figyelmeztettem: nagyon csíp), vagy akár Piros Aranyat. Ez nem kötelező lépés, csak annak, aki szereti ezeket az ízeket.
  6. Ha felvittük a wasabit vagy a tetszőleges ételízesítőt, fektessük rá azt a kevés pörkölt husit, ami a korábbi ebédről megmaradt. Ide természetesen kerülhet hal, surimi, uborka stb. is, bármi amihez kedvünk van.
  7. Óvatosan tekerjük fel a bambuszrúddal a megpakolt nori lapot, a végén erősen megnyomva, hogy szét ne essen.
  8. Ismételjük meg a folyamatot, amíg van alapanyagunk, majd az elkészült tekercseket nedves késsel óvatosan vágjuk fel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 900
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 22.

Ajánló

A képen látható rizspálinkával lesz teljes az Ázsia-feeling, de tapasztalataim alapján azt javaslom, mindenki maradjon a finom magyar gyümölcspálinkánál. Itt sokan szójaszósszal eszik, így aki szereti, egy kistányért megtölthet vele, és abba tunkolhatja.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pörköltes szusi
aragorn 2 recept

Néhány hónapja Kínában élek, és bár szeretem az ázsiai konyhát, nagyon hiányoznak a magyar ízek. Gondoltam, ideje ötvözni a kettőt!

Hozzávalók

pörkölt

sushi

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...