r
Nosalty Logó

Pörkölt vadhúsból kuktában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rumiszivi
Pörkölt vadhúsból kuktában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 577 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2304 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 577 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    329.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3942.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    1976 mg
  • Nátrium
    1435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1653.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 2304 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1873 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, majd zsíron üvegesre pároljuk. A pirospaprikát ráhintjük a hagymára, majd pici vizet öntünk rá, hogy a hagyma egy kicsit főjjön.
  2. Rádobjuk a kockákra felvágott húst, pörköljük egy keveset, majd felöntjük a paradicsomszósszal. Egy kevés vizet öntünk rá, majd ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel.
  3. Kuktában kis gázon a fütyüléstől számítva kb. 70 percet főzzük. Elzárjuk alatta a gázt. Ha kiengedett a kuktából a nyomás, átöntjük egy másik lábasba, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket, és átforraljuk. (Ha túl híg lenne a pörkölt, kevés liszttel behabarjuk.)
  4. Ha nem kuktában készítjük, minimum 2,5 óra hosszat lassú tűzön főzzük. Ízlés szerint utánafűszerezhetünk. Knédlivel, főtt krumplival, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 36799
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 10.

Ajánló

Férfiaknak és nőknek egyaránt!:D

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Szeretek kuktában főzni, mert hamar megvan az étel, finom, puha a hús, kevesebb energiát használok el....  Egyszerűen szeretem. Ezért az ajándékba kapott vadhúst is így, kuktában készítettem el... Ja, és Sancho ötlete alapján kevés áfonyalekvárral ízesítettem az én adagomat. :D Finomság ... Én krumplival,a többiek knédlivel ették.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...