r
Nosalty Logó

Pórés-lazacos tagliatelle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marianna
Pórés-lazacos tagliatelle
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

777
Kalória
53.9g
Fehérje
99.6g
Szénhidrátok
16.4g
Zsír
203.6g
Víz
97.4g
Koleszterin
4.6g
Rost
6.2g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 777 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1279.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    762 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 777 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5119.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    542 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2963 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    814.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3048 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1302 micro
  • Kolin:
    780 mg
  • Retinol - A vitamin:
    434 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2598 micro
Összesen 3108 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. A póréhagymát megtisztítjuk, és vékonyan felkarikázzuk, majd egy nagyobb serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén puhára pároljuk.
  2. Míg a hagyma puhul, a lazacot leöblítjük, papírtörlőkendővel leitatjuk a vizet, éseltávolítjuk halbőrét. (Ha szükséges, a gerincből az egy-egy szálkát csipesszel kihúzogatjuk.)
  3. Vékonyszeletekre vágjuk a lazacot, de nem kell túlságosan felaprózni, mert a sütésnél szétesik.
  4. Mikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk afelszeleteltlazacot, sózzuk, borsozzuk, és egy picit megöntözzük fehérborecettel.
  5. Közepes lángon, néha óvatosan kevergetve egészen addig sütjük, míg a lazac kifehéredik és megpuhul. (Óvatosan kell kevergetni, mert a hal nagyon könnyen szétesik.)
  6. Mikor minden megpuhult, tejszínt öntünk hozzá, és az egészet összefőzzük.
  7. Kifőzzük a tagliatellét, és, ha a tészta is megfőtt, összekeverük a lazacos szósszal (vagy a tészta tetejére szedjük a szószt.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Van egy kedvenc vendéglőm Aszódon, ahol isteni spenótos-lazacos tagliatellét lehet kapni. Nemcsak finom, de az adag is óriási! Sokszor, sok féle recepttel próbálkoztam, hogy felidézzem azt az ízt, de sajnos eddig nem találtam meg a tökéletes receptet. Kísérletezéseim során viszont egyszer spenót helyett póréhagymával próbálkoztam, és nekünk tetszett az így kapott "eredmény". Azóta is sűrűn készítem ezt a változatot, mert 15 hónapos kisfiam, ha elkezdi enni, nem tudja abbahagyni! :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!