r
Nosalty Logó

Póréhagymatorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Póréhagymatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2854 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 185 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1069 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1862 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2042.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    578.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1932 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1575 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4277 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7449 micro
Összesen 2854 kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát összegyúrjuk. Nem kell megijedni, nagyon porlik, és sokáig úgy tűnik, hogy nem fog összeállni, de csak egy kis kitartás kell hozzá. Ha végképp nem megy, egy kis tejfölt használhatunk ragasztóként. :) Ha összeállt, 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. Ezalatt megcsináljuk a tölteléket. A póréhagymát 5 dkg vajon megpároljuk, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Egy tálban a tejfölt, a tojásokat és a lisztet összekavarjuk, majd beleforgatjuk a már kihűlt póréhagymát is.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyújtjuk, és beletesszük egy tortaformába, fontos, hogy legyen pereme. Ha nem megy a nyújtás, akkor a tésztadarabokat lehet az alján és szélén kinyomkodni ujjal.
  4. Végül beleöntjük a tölteléket, és előmelegített sütőben szép barnásra sütjük a tetejét. Esetleg tűpróbával ellenőrizhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9153
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 09.

Ajánló

Kísérletezőknek még ajánlom, hogy az egyik szál póré helyett tegyenek bele sima, dinsztelt vöröshagymát, esetleg párolt gombát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem legszívesebben hagymát hagymával enne, így nem igen hatja meg a mindenféle krémes, édes csoda. Ezért, hogy a torta-feeling mégse múljon el, kellemeset a praktikussal -> hagymatorta.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...