r
Nosalty Logó

Póréhagymás-sonkás csőben sült karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Póréhagymás-sonkás csőben sült karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    679 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 890 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    161.3 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    636 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2254.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    637.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1261 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 1780 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított karfiolt lemossuk, és pároló edényben (avagy sós vízben) roppanósra puhítjuk. Ez idő alatt felkarikázzuk a póréhagymát, és 2 ek vajon megfonnyasztjuk. A sonkát (szeletelve vásárolt) csíkokra vagy nagyobb kockákra felvágjuk.
  2. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és a nagyobb rózsákra szedett karfiol felét lerakjuk. Erre ráöntjük és egyenletesen elrendezzük a vajas párolt pórét. Ezt szintén egyenletesen elosztva befedjük a sonkával. Az egész tetejére rendezzük a maradék karfiolt. Rétegezés közben ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. A tejfölt-tejszínt-tojást simára kikeverjük, és ráöntjük a rakottasra, vajdarabkákkal megszórjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Amikor már zsemleszínűre pirult a teteje, megszórjuk a reszelt sajttal, és olvadásig tovább sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2710
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 03.

Ajánló

A főtt, füstölt sonkát nem pirítottam meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Póréhagymás-sonkás csőben sült karfiol
Marti48 317 recept

Kicsit unalmas volt már a szokásos tejfölös-prézlis rakott karfiol. Póréval és sonkával dúsítottam ezúttal, finomra sikerült. Könnyű vacsora vagy ebéd. Előételnek jól megy hozzá egy egyszerű paradicsomleves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...