Póréhagymás-sonkás csőben sült karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Marti48
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
350g karfiol35 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
50g főtt sonka70 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g ementáli sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
15g vaj108 kcal
Összesen
890
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
100g főtt sonka140 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g ementáli sajt197 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
30g vaj215 kcal
Összesen
1780
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
46.3g karfiol5 kcal
-
13.2g póréhagyma4 kcal
-
6.6g főtt sonka9 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
-
13.2g tejföl26 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
3.3g ementáli sajt13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2g vaj14 kcal
Összesen
118
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.9 g
Zsír
-
Összesen 80.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 318 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1127.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 453 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 397 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 318.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 679 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 178 mg
-
Retinol - A vitamin: 631 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 571 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 965 micro
Összesen
890
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 161.3 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2254.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 905 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 121 mg
-
Foszfor 794 mg
-
Nátrium 383 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 637.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1358 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 74 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 356 mg
-
Retinol - A vitamin: 1261 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 1142 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1930 micro
Összesen
1780
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 42.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított karfiolt lemossuk, és pároló edényben (avagy sós vízben) roppanósra puhítjuk. Ez idő alatt felkarikázzuk a póréhagymát, és 2 ek vajon megfonnyasztjuk. A sonkát (szeletelve vásárolt) csíkokra vagy nagyobb kockákra felvágjuk.
- Kivajazunk egy tűzálló tálat, és a nagyobb rózsákra szedett karfiol felét lerakjuk. Erre ráöntjük és egyenletesen elrendezzük a vajas párolt pórét. Ezt szintén egyenletesen elosztva befedjük a sonkával. Az egész tetejére rendezzük a maradék karfiolt. Rétegezés közben ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
- A tejfölt-tejszínt-tojást simára kikeverjük, és ráöntjük a rakottasra, vajdarabkákkal megszórjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. Amikor már zsemleszínűre pirult a teteje, megszórjuk a reszelt sajttal, és olvadásig tovább sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2710
- Feltöltés dátuma: 2016. február 03.
Ajánló
A főtt, füstölt sonkát nem pirítottam meg.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marti48
317 recept
Kicsit unalmas volt már a szokásos tejfölös-prézlis rakott karfiol. Póréval és sonkával dúsítottam ezúttal, finomra sikerült. Könnyű vacsora vagy ebéd. Előételnek jól megy hozzá egy egyszerű paradicsomleves.