r
Nosalty Logó

Póréhagymás tart

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Póréhagymás tart
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2210.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    1654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 518 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13261.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    9926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    277.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    263 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    911 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    727 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2228 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4022 micro
Összesen 3111 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük el a krémsajtot a pesztóval. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint.
  2. A két nagyobb póréhagymát vágjuk egyforma karikákra.
  3. Az előregyártott kelt tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, hajtsuk fel a széleit, nyomkodjuk le villával, majd az egészet szurkáljuk is meg a villával.
  4. Jó alaposan kenjük meg a pesztós sajtkrémmel, és szórjuk meg gazdagon a reszelt gouda sajttal.
  5. Helyezzük rá a póréhagymakarikákat szép egyenletesen, majd toljuk be a sütőbe 170 °-ra 20-25 percre.
  6. Miután elkészült, szórjuk meg parmezánforgácsokkal és friss bazsalikomlevelekkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3728
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 08.

Receptkategóriák

Póréhagymás tart
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Nem szégyen az, ha az embernek nincs kedve vagy ideje tésztát gyúrni, igenis nagyon praktikus dolog az előre gyártott tészta – ehhez a recepthez pedig tökéletes is. Íme a mi végtelenül egyszerű és időtakarékos harapnivalónk/vendégvárónk, instant kelt tésztából: édeskés sült póréhagyma, krémes pesztós alap és rengeteg reszelt sajt mennyei kombinációja. Csak néhány hozzávalóra van szükséged hozzá és mintegy 20 percre, salátával vagy magában pedig remek könnyed főétel válik belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...