Póréhagymakrémleves Plancy módra
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 948.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 811 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 576.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 627 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1185 micro
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2845.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 2433 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1728.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 387 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1881 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3555 micro
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 98% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 178 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A póréhagymát és az újhagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk.
- Vajat, olívaolajat hevítjük, majd a felkarikázott hagymákat 4-5 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a vízzel.
- A hagymát puhára főzzük. Beletesszük a tejfölt, majd botmixerrel vagy turmixgéppel összeturmixoljuk.
- Tálaláskor szárított vagy friss metélőhagymát keverhetünk bele, vagy csak a tetejére szórhatunk, ill. pirított szalonnával is díszíthetjük.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3887
- Feltöltés dátuma: 2015. július 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mindig szerettem a krémleveseket, és sokszor csináltam, persze hagyományosan, valamilyen gabonaőrleménnyel sűrítve. Nemrég orvosi utasítás alapján paleolit diétába/étrendbe kellett áttérnem. Ezért a korábban használt saját receptjeimet átalakítottam. Nem szeretem túlbonyolítani az ételeket, így leginkább a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb áttérések híve vagyok. Első körben a nem megengedett alapanyagok elhagyása számomra a legegyszerűbb, majd csak később fogok helyettesíteni (ha szükséges). Nagyon gazdagok ízekben a zöldségek önmagukban is, ezért szerintem elég minimális fűszerezéssel kiegészíteni, és persze egy kis turmixolással, és máris hipp-hopp izgalmas, élvezetes levest dobhatunk össze. Ezen elvek alapján jött létre ez a póréhagyma variáció is, amit persze még számtalan módon/zöldséggel lehet kombinálni is. A vaj és a tejföl az a két alapanyag a receptből, ami ugyan a paleolit étrendnél nem megengedett, de tudom, hogy nagyon jó ízt ad a leveseknek, így aki akarja, kipróbálhatja ezekkel és ezek nélkül is.