r
Nosalty Logó

Póréhagyma-krémleves sült kápia paprikával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréhagyma-krémleves sült kápia paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    1251 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 220 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7651.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    6585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    749.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    5004 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3470 micro
Összesen 878 kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 27 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban feltesszük forrni a vizet, majd beledobjuk a 4 db leveskockát (fél literenként 1 kocka, ne feledjük).
  2. Kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal, majd tegyük bele a kápia paprikát. Előmelegített sütőben 200 fokon, alsó-felső sütésen, légkeverésesen süssük 12-15 percig, amíg meg nem puhul, megfonnyad.
  3. Szeleteljük össze a póréhagymát, a lilahagymát, reszeljük le a fokhagymát, vágjuk össze a krumplit. Kb. 10 ml olívaolajon pirítsuk meg a póréhagymát a lilahagymával - kb. 10-15 perc. Mikor üveges és puha, tegyük rá a fokhagymát is, kb. 30 másodpercig. Ekkor megsózzuk, megborsozzuk. Ezután felöntjük a 2 liter alaplével, majd beledobjuk a krumplit is.
  4. A kápia paprikát vegyük ki a sütőből, hagyjuk pihenni kb. 1-2 percet, majd hámozzuk meg, vágjuk ki a csumáját, magozzuk ki és az ereket is vágjuk ki. Szeljük fel és tegyük főni a levesbe.
  5. Nagyobb lángon hagyjuk, míg összefő és megpuhul a krumpli. Ez kb. 20-25 perc. Ha a krumpli puha, botmixerrel pürésítjük.
  6. Felöntjük 2-2,5 dl tejszínnel (ízlés szerint), majd hagyjuk közepes lángon kb. 4-5 percig. Ízlés szerint mehet bele még egy kevés só, bors (itt már én nem tettem bele), kevés kell bele.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 814
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 25.

Ajánló

Pirítóssal tálaljuk. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Póréhagyma krémlevest akartam enni, de megláttam a boltban egy pár csodaszép kápia paprikát. Úgy gondoltam, a póréhagymával tökéletesen meglesznek. Az eredmény csodálatos: ízletes, kissé pikáns, de mégis selymes ízű krémes leves, amiből csodálatosan kiérződik a póréhagyma, a sült paprika és a fokhagyma íze. Miközben főtt, hihetetlenül finom illat terjengett az egész lakásban :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...