Póréhagyma-krémleves sült kápia paprikával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
60g kápia paprika13 kcal
-
100g póréhagyma27 kcal
-
75g burgonya43 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
3g olívaolaj22 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
220
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
240g kápia paprika51 kcal
-
400g póréhagyma107 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
2000g csirke alaplé140 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
878
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
7.4g kápia paprika2 kcal
-
12.3g póréhagyma3 kcal
-
9.2g burgonya5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
2.8g lilahagyma1 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
6.1g főzőtejszín8 kcal
-
61.4g csirke alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
27
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1913 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 102 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 1646 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 187.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 1251 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 868 micro
Összesen
220
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 34.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7651.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 480 mg
-
Nátrium 6585 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 749.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 649 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 330 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 106 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 5004 micro
-
β-crypt 964 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3470 micro
Összesen
878
kcal
- 2% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 154 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db lilahagyma
-
10 ml olívaolaj
-
2 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Egy lábasban feltesszük forrni a vizet, majd beledobjuk a 4 db leveskockát (fél literenként 1 kocka, ne feledjük).
- Kenjünk ki egy tepsit olívaolajjal, majd tegyük bele a kápia paprikát. Előmelegített sütőben 200 fokon, alsó-felső sütésen, légkeverésesen süssük 12-15 percig, amíg meg nem puhul, megfonnyad.
- Szeleteljük össze a póréhagymát, a lilahagymát, reszeljük le a fokhagymát, vágjuk össze a krumplit. Kb. 10 ml olívaolajon pirítsuk meg a póréhagymát a lilahagymával - kb. 10-15 perc. Mikor üveges és puha, tegyük rá a fokhagymát is, kb. 30 másodpercig. Ekkor megsózzuk, megborsozzuk. Ezután felöntjük a 2 liter alaplével, majd beledobjuk a krumplit is.
- A kápia paprikát vegyük ki a sütőből, hagyjuk pihenni kb. 1-2 percet, majd hámozzuk meg, vágjuk ki a csumáját, magozzuk ki és az ereket is vágjuk ki. Szeljük fel és tegyük főni a levesbe.
- Nagyobb lángon hagyjuk, míg összefő és megpuhul a krumpli. Ez kb. 20-25 perc. Ha a krumpli puha, botmixerrel pürésítjük.
- Felöntjük 2-2,5 dl tejszínnel (ízlés szerint), majd hagyjuk közepes lángon kb. 4-5 percig. Ízlés szerint mehet bele még egy kevés só, bors (itt már én nem tettem bele), kevés kell bele.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 17
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 814
- Feltöltés dátuma: 2014. január 25.
Ajánló
Pirítóssal tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Póréhagyma krémlevest akartam enni, de megláttam a boltban egy pár csodaszép kápia paprikát. Úgy gondoltam, a póréhagymával tökéletesen meglesznek. Az eredmény csodálatos: ízletes, kissé pikáns, de mégis selymes ízű krémes leves, amiből csodálatosan kiérződik a póréhagyma, a sült paprika és a fokhagyma íze. Miközben főtt, hihetetlenül finom illat terjengett az egész lakásban :)